932 041 041

Condicions de muntanya 02/02/18

 

El darrer cap de setmana ens va deixar una nevada considerable amb més precipitació de la prevista, no obstant va tornar a fer  força vent i bona part de les carenes  tornen a estar pelades. El mantell nival s’ha estabilitzat i ha baixat a nivell 2. Però avui divendres torna a nevar i ventar, per tant no es pot baixar la guàrdia que de ben segur tornarà a pujar a nivell 3. Caldrà tenir especial atenció a les plaques que es puguin formar a sotavent en vessants de component S. Les fotografies  són d’ahir  dijous abans de que tornés a nevar.

Ha millorat la situació per a la pràctica d’esquí de muntanya, però no tots els vessants són esquiables. Cal anar buscar els fons de valls i els torrents on tindrem garantia de gruix de neu. Les pales principals com les de Noucreus, Noufonts són esquiables; a vegades cal buscar la línia més óptima. El Puigmal per l’Embut està força be el tram del torrent però no tant la pala somital.

Per a la pràctica de raquetes i alpinisme les condicions són més bones. Degut  a la varietat de condicions pot ser interessant l’ús de les raquetes per recórrer les valls i els grampons i piolet per l’ascensió final.  

Els camins de mitja alçada com el dels Enginyers o Fontalba no són recomanables durant l’hivern, creuen vessants amb molt pendent i torrenteres bagues amb tendència a  haver plaques de gel. Poden ser perillosos, sobretot el dels Enginyers. Actualment són zones propenses al desencadenament d’allaus. Cal esperar a la primavera.

La nevada ha arribat fins a Queralbs, per tant trobem el Camí vell  amb neu pràcticament en tot el  seu recorregut. No és gens recomanable recorre’l  en les circumstàncies actuals.  

Aprofitem per a recordar de la importància de consultar sempre les següents informacions:

 

 

 

Febrer 02, 2018
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.