932 041 041

A les portes de l’estiu.

Sembla que anem deixant enrere les pluges i comença a treure el cap el bon temps. Hem arribat a tenir temperatures màximes el dissabte i dijous amb 15,5ºC les mínimes no han baixat dels 5ºC clar reflex que anem cap el bon temps, en mica en mica. El vent ha tingut forta presència arribant a cops de 80km/h dimecres.

 

S’espera un cap de setmana típic primaveral amb bones condicions de matí i possibles pluges disperses a la tarda, més probable dissabte que diumenge. Vent suau  excepte als cims que pot bufar una mica més. Temperatures suaus una mica més baixes que aquest final de setmana.

 

Ja no parlarem del perill d’allaus ja que cada cop queda menys neu i no hi a previsió d’altes temperatures.

Actualment trobem grans congestes  de neu gairebé sense continuïtat per les diferents comes. Per sota de  2600m ja no trobem  neu, només algun fons de torrent com a Noucreus.  Molta atenció als canvis diürns de la neu en funció de l’exposició i les cotes, tot i que en aquesta època només  glaça en alçada s’ha de ser previsor i dur almenys uns grampons per si trobem alguna congesta amb neu dura.

 

Per zones trobem:

 

  • Embut: Trobem neu al fons del torrent i en les cotes altes. Congestes no continues que ens obliguen a trepitjar neu en algun moment. Ja no val  la pena anar amb raquetes o esquís.
  • Finestrelles: Algunes congestes sense  continuïtat, poca presència de neu ja.
  • Eina: Algunes congestes sense  continuïtat, poca presència de neu ja.
  • Noufonts: Algunes congestes sense  continuïtat, poca presència de neu ja, no obstant trobarem neu en  les rampes abans del coll i del cim.
  • Noucreus:  El camí d’estiu arriba fins al peu de la pala sense neu. La darrera pala però, amb molta neu encara, precaució. Pels fanàtics que vulguin baixar cap a Carançà, encara es podria justificar una sortida amb esquís; trobem neu  continua pel fons del torrent a partir de 2500 aprox.

 

Els camins de mitja alçada:

 

  • Enginyers: Només trobarem neu en creuar  la torrentera que baixa del coll dels Torreneules i en el Pas del mal infern (recomanable uns grampons per seguretat). Abstenir-se aquelles persones que no tinguin experiència a la muntanya amb neu.

 

  • Fontalba: en bones condicions només haurem de trepitjar alguna petita congesta.

 

  • Camí vell: en bones condicions.
Juny 15, 2018
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.