932 041 041

Any de rècords!. Nou episodi de nevades consecutives, amb neu força humida, fent que el gruix  de neu hagi augmentat finalment  en uns 50cm a la cota 2000m. Temperatures fredes per l’època. El vent ha bufat amb moderació de components variables. Actualment neva suaument i s’esperen precipitacions també per demà dissabte.

 

El mantell s’ha carregat fortament amb neu humida amb una unió feble amb la capa vella. El risc d’allaus ha augmentat a 4 sobre 5. Estem en plena primavera i els allaus més probables són els  de neu humida en vessants  sud i amb fort pendent.  Cal prestar especial atenció a les hores centrals del dia però amb la previsió meteorològica amb neu humida/pluja poden baixar en qualsevol moment del dia. Es poden haver format algunes plaques en qualsevol dels vessants, cal prestar atenció també als relleus trampa. Trobareu tota la informació imprescindible al Butlletí de perill d’allaus.

 

La cota de neu ha baixat una mica però ràpidament tornarà a pujar. Actualment trobem neu a partir de 1700m en vessants sud i 1500m en vessants nord. Molta atenció als canvis diürns de la neu: allà on hem pogut passar al matí enfonsant-nos  ens podem trobar neu molt dura a l’hora de tornar. Imprescindible l’ús del material de seguretat: grampons, piolet i casc.  Els fons de torrent estan en perfectes condicions per anar amb raquetes o esquis  (des de Núria el de Finestrelles i, Eina justet. El torrent de   Noucreus a partir de la sortida del bosc.)

 

En qualsevol  modalitat que decidim endinsar-nos a la muntanya hivernal, sempre haurem de dur el material de seguretat en allaus com són l’ARVA la pala i la sonda.

 

Els camins de mitja alçada com el dels Enginyers o Fontalba no són recomanables durant l’hivern, creuen vessants amb molt pendent i torrenteres bagues amb tendència a  haver plaques de gel. Poden ser perillosos, sobretot el dels Enginyers. Actualment tornen a estar completament innivats.

 

El Camí vell trobem neu a patir del pont de Cremal. No és gens recomanable recorre’l  en les circumstàncies actuals si no es té experiència en la muntanya hivernal.  

Abril 13, 2018
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.