932 041 041

Condicions de muntanya 09/02/18

Aquesta darrera setmana la recordarem durant molts anys per la forta nevada que ens ha regalat. Durant tot l’episodi, de diumenge a dimarts varen caure 113 cm a la cota 2000, sense gota de vent i arribant la neu a cotes baixes, fins a 600 mts. Una neu força humida en el moment de caure però que les gèlides temperatures de la resta de la setmana (-16ºc) han fet millorar  la qualitat. Trobem neu a tots els vessants. Els vessants sud trobarem alguna neu crosta fins que hagi transformat i als vessants nords trobarem més neu pols. El risc d’allaus ha passat de 4 a 3, però s’espera vent fort per dissabte que provocarà un lleuger augment del risc. Ara, més que mai cal ser prudents i traçar itineraris que ens permetin gaudir de la muntanya amb seguretat i permetre que la neu es vagi assentant. Cal consultar els butlletins de perill d’allaus (BPA) que aquests dies s’actualitzen periòdicament.

És un bon moment per  fer aquells itineraris d’esquí de muntanya que poques vegades es poden fer.

Per a la pràctica de raquetes les condicions són perfectes. Cal evitar les hores centrals del dia en que, amb un augment de temperatures, podrien baixar purgues fins als fons de vall. Els que vulgueu a més a més fer alguna ascensió a cims no oblideu dur els grampons i el material de seguretat (casc i piolet). Els propers dies la neu transformarà i trobarem zones amb neu ben dura i zones amb neu pols.

Els camins de mitja alçada com el dels Enginyers o Fontalba no són recomanables durant l’hivern, creuen vessants amb molt pendent i torrenteres bagues amb tendència a haver plaques de gel. Poden ser perillosos, sobretot el dels Enginyers. Actualment són zones propenses al desencadenament d’allaus. Cal esperar a la primavera.

La nevada ha arribat fins a Queralbs, per tant trobem el Camí vell  amb neu pràcticament en tot el  seu recorregut. No és gens recomanable recorre’l  en les circumstàncies actuals. 

 

Aprofitem per a recordar de la importància de consultar sempre les següents informacions:

 

 

 

Febrer 12, 2018
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.