932 041 041

Aquest cap de setmana ens ha creuat un front molt fred amb baixes temperatures. La precipitació  ha estat moderada, uns 10-15 cm depenen les cotes. Ha vingut acompanyat de vents molt forts de components nord que han deixat cims, carenes i lloms ben nets de neu. Només s’ha retingut la neu en zones a sotavent, fondalades i boscos.  La situació actual és de manca de continuïtat del mantell nival;  hi ha zones amb neu i zones netes. Atenció a fondalades i racons protegits del vent. La  tendència per la primera meitat de la setmana és de bonança sense precipitacions.

 

 

 

Per a raquetes i esquí de muntanya no hi a prou neu ni continuïtat per poder gaudir d’aquestes activitats. Per a fer muntanya hivernal a peu cal portar el material imprescindible de seguretat, piolet grampons i casc. Trobarem contrast de situacions en zones amb neu, gel, i zones netes.

Els camins de mitja alçada com el dels Enginyers o Fontalba no són recomanables durant l’hivern, creuen vessants amb molta pendent i torrenteres bagues amb tendència a  haver plaques de gel. Poden ser perillosos, sobretot el dels Enginyers. Cal esperar a la primavera.

Camí vell: les baixes temperatures han fet que nevés fins a cota 1200m (Queralbs). Cal prestar atenció en les zones bagues  en què la neu no marxarà fàcilment i es poden produir plaques de neu dura o gel. En funció de les temperatures d’aquesta setmana pot millorar. No obstant en l’estat actual no es recomana a persones que no tinguin experiència en la muntanya hivernal.

 

 

 

Aprofitem per a recordar de la importància de consultar sempre les següents informacions:

 

 

 

Desembre 04, 2017
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.