932 041 041

Ja hem entrat a la tardor i deixem enrrere l’estiu i la bonança en la muntanya. Cal tenir present, tal com ja ha passat, que encara que es mantingui el bon temps generalment, és un període en que és fàcil que hi faci nevades esporàdiques amb les dificultats que això pot comportar. Actualment trobem a Vall de Núria presència de neu en cotes altes a partir de 2.500 mts i vessants nords. És una capa minça que sovint no cobreix tota la superfície, però que en algunes situacions o racons més arrasserats pot comportar problemes. Cal estar molt pendents dels canvis meteorològics ja que pot anar a més o senzillament desaparèixer.

 

 

Tinguem present que aquesta época es caracteritza per l’alt gradient tèrmic entre la nit i el dia, molt més acusat en cotes altes. Dies que podem arribar a passar calor pot glaçar perfectament durant la nit i la matinada. En aquestes situacions tèrmiques i amb presència de neu el canvi pot ser molt acusat. Una congesta de neu que al pujar trobem la neu tova pot estar perfectament glaçada al cap de poques hores.

 

 

També cal tenir present que les jornades són cada dia més curtes i que l’angle d’incidència del sol és cada cop més baix, fets que faran que les properes nevades sigui més fàcil que s’hi mantinguin.

Cal anar seguint les informacions meteorològiques per decidir si cal dur material de seguretat com garmpons, i/o piolet i casc. Us recomanem la pàgina de Meteomuntanya (http://meteomuntanya.cat/) amb informació molt detallada sobre els diferents aspectes que determinen una planificació d’activitat en muntanya.

Septembre 26, 2017
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.