932 041 041

CONDICIONS DE MUNTANYA 3/05/24

L'aiguat més important en els darrers dos anys ens deixa una acumulació de neu important per sobre dels 2.300m.

Resum dades meteo:

  

 

Previsió: (meteomuntanya.cat)

 

 

Cap de setmana en que millorarà clarament la previsió, fet que permetrà gaudir de la muntanya. 

  

Cal seguir les informacions:  www.meteomuntanya.cat

 

Mantell nival: 

La forta precipitació ha set en forma de neu majoritàriament per damunt dels 2.200- 2.300m. fent que s'acumulin quantitats importants de neu. El mantell es continuo en aquestes alçades. La situació és hivernal total. Cal tenir present que les fortes acumulacions i les temperatures de l'época faciliten les allaus. Molta atenció. Caldrà seguir les evolucions. La superfície  del mantell entrarà en el procés de regel i les condicions seran molt més interessants a partir del cap de setmana en que tindrem més bonança.

 

Cal seguir les informacions del BPA i dur el material de seguretat com són la pala, el DVA i la sonda.

 

En situacions de regel nocturn , no oblidem que trobarem neu dura de bon matí  i que és imprescindible portar el material de seguretat com és els grampons  el piolet i el casc. 

 

Camins/accessos a/des de Núria: 

Puigmal per Fontalba:  Accés a  Fontalba sense problemes. Neu a la majoria de l'itinerari. 

Noucreus, Noufonts: Totalment nevat, la primera part amb neu efímera.

Puigmal per l’embut: Totalment nevat, la primera part amb neu efímera. Al ser vessant nordest aguanta més be les noves nevades  i les condicions són força bones a partir del forat de l'Embut. El primer tram haurem de portejar el  esquissos o raquetes fins a la zona del forat  de l'embut. 

Vessant Nord: Estanyet, Carançà, excel·lents condicions per poder completar una bona jornada d'esquí de muntanya, gruixos abundants.

Font negra: Totalment nevat, la primera part amb neu efímera.

Camí vell: Trobarem una mica de neu  a la part final, sense conseqüències. No obstant abstenir-se  persones sense experiència en muntanya hivernal.

Camí de Fontalba a Núria: Al ser un camí amb orientació NE presenta moltes zones on la neu recent no marxarà. Millor deixar-ho per a persones amb experiència en muntanya hivernal. 

Camí dels enginyers a Coma de Vaca: No recomanable. El camí  creua un parell de torrents on la neu pot resistir de marxar. Cal dur uns gramponets flexibles per si trobem neu dura. Reservat a persones amb experiència en muntanya hivernal. 

 

Més informació

 

 

 

Maig 03, 2024
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.