932 041 041

Condicions de muntanya 29/12/2023

Coneix la previsió pel cap de setmana a Vall de Núria! Data d'actualització: 28/12/2023

Setmana especialment càlida amb un forta inversió que desplaça la isoterma zero a 3.000mts. El cap de setmana recuperarem temperatures més normals per a l’època però  caldrà esperar a passar el cap d’any per veure si el gener comencen a entrar fronts que portin precipitació.

 

Resum dades meteo:

 

 

 

Previsió: (meteocat.cat)

 

 

Bon temps per a fer muntanya, temperatures més pròpies de l’hivern que els darrers dies. Glaçarà per damunt dels 2.000mts. Lleuger  augment del vent.

 

Cal seguir les informacions:  www.meteomuntanya.cat

 

 

 Mantell nival:

 

No tenim encara un mantell nival com a tal. Les valls d’orientació sud presenten congestes aïllades. Els vessants nord presenten més congestes però no connectades i en cap cas és esquiable.  Ens farà falta igualment el material de seguretat com són els grampons el piolet i el casc. El servei geològic deixa d’emetre el butlletí de perill d’allaus per a aquesta zona ja que no hi ha suficient acumulació de neu.

 

Camins/accessos a/des de Núria:

 

Ara per ara no hi ha condicions hivernals per a practicar raquetes o esquí de muntanya. No obstant a les cotes altes les condicions són difícils amb neus variades, trams sense neu i trams de gel i neu dura.

 

Puigmal, per la Coma de l’Embut:  trobem neu de manera aïllada del pluviòmetre en amunt. Algunes plaques de neu dura. Imprescindible dur el material  de seguretat  i experiència en muntanya hivernal.

Puigmal per Fontalba: Gairebé tot sense neu; però la part final podem trobar trams gelats i trams de neu dura.

 

Noucreus, Noufonts, Font Negra: Itineraris principalment per vessant sud que gairebé es pot recórrer el camí d’estiu sense trepitjar neu. No obstant trobarem algun petit tram en que haurem de travessar alguna congesta o tram gelat. Per tant hem de dur igualment el material de seguretat hivernal.

 

Camí vell: sense presència de neu o gel. No obstant algun torrent que desaigüi pel camí, pot provocar formacions aïllades de gel que fàcilment podrem sortejar esquivant el tram.

 

Camí de Fontalba a Núria:  Sense presència de neu o gel.

 

Camí dels enginyers a Coma de Vaca: El trobem net de neu. Malgrat això, creua algun torrent on no hi entra gaire el sol que solen estar glaçats. S’ha de dur els grampons per més seguretat. Abstenir-se els muntanyencs sense experiència hivernal.

 

MES INFORMACIÓ

 

  • Webcams Vall de Núria:
Desembre 29, 2023
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.