932 041 041

CONDICIONS DE MUNTANYA 26/04/24

L'hivern retorna. Avui ja ha enfarinat i molt probablement tindrem la vall ben blanca en aquests propers dies.  Temperatures fredes, però dins de la normalitat de la primavera. No guardeu esquís ni raquetes, encara podrem fer la darrera!

Resum dades meteo:

 

 

Previsió: (metemuntanya.cat)

 

 

 

S'inicia un període d'inestabilitat considerable amb precipitacions generals i neu a la muntanya. Cal considerar el replanteig d'activitats adaptades a les circumstàncies.

 

Cal seguir les informacions:  www.meteomuntanya.cat

 

 Mantell nival:

 

Avui divendres seguim en les mateixes condicions que la setmana passada, neu només en vessants nord i la Coma de l'Embut Però amb el pas dels propers fronts i a una setmana vista podem tenir una parada en el desgel propi de la primavera i inclòs recuperar l'extensió del mantell  nival temporalment. 

 

La neu en superfície podem trobar condicions de neu pols  fresca i recent, tal com si fóssim a ple hivern. Quan surti el sol s'humitejarà ràpidament per l'augment de la temperatura propi per l'època.  No oblidar portar el material de seguretat com és els grampons  el piolet i el casc;  i en funció de les nevades i  el vent tornarà el risc d'allaus. Cal seguir les informacions del  Butlletí de perill d'allaus i durel material d'autorescat com són la pala, la sonda i el DVA.

 

Camins/accessos a/des de Núria:

Fem especulació del que pot venir ja que les condicions d'avui divendres canviaran totalment en els propers dies. Amb les previsions de nevada i la cota de neu prevista, tots els itineraris de muntanya perd amunt la cota 1.800 m. estaran en condicions hivernals.

 

Puigmal per Fontalba:  Potser que no sigui possible arribar fins a dalt a Fontalba amb vehicle.  L'itinerari quedarà completament nevat.

Puigmal per l’Embut:  Actualment té neu des de la cota 2.400m Amb les noves condicions serà el lloc adequat a fer la darrera de la temporada quan les condicions meteos ho permetin. 

Noucreus, Noufonts:  En aquest sector ens trobarem neu recent caiguda directament al terra. Serà bo per fer-hi raquetes però no per a esquiar.

Vessant Nord: Estanyet, Carançà, augmentarà el gruix, caldrà veure com s'hi pot accedir.

Font negra: El mateix que pel secor Noucreus, Noufonts. 

Camí vell: Neu a partir de la cota 1.800m. No apte per a persones sense experiència en muntanya hivernal. Dur uns gramponets flexibles ens pot ser d'utilitat. 

Camí de Fontalba a Núria: El trobarem amb neu en tot el itinerari.  No és aconsellable en aquestes condicions.

Camí dels enginyers a Coma de Vaca: El trobarem amb neu en tot el itinerari. No és aconsellable en aquestes condicions. Travessa forts pendents que en cas de caiguda pot tenir conseqüències fatals. 

Abril 26, 2024
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.