932 041 041

Condicions de muntanya 26/01/2024

Coneix la previsió pel cap de setmana a Vall de Núria! Data d'actualització: 26/01/2024

L’entrada d’un potent anticicló ens deixa amb una situació altament càlida amb temperatures primaverals. Malgrat la visió de muntanyes gairebé pelades en els vessant sud, cal tenir present que tots els vessants nord presenten  condicions hivernals en la meitat del seu recorregut.

 

Resum dades meteo:

Previsió: (meteocat.cat)

Temps primaveral que permet gaudir fer activitat a l’entorn.

Cal seguir les informacions:  www.meteomuntanya.cat

 

 Mantell nival:

Com dèiem al titular, la situació de calor i poca neu a la vista és enganyosa ja que els itineraris  que transcorren per zones orientades al nord, presenten neu en la meitat del seu recorregut. És més, aquesta neu  degut a la isoterma 0º a  4.000 mts pot  fondre  i regelar cada dia. Per això cal extremar les precaucions i no anar-hi sense el material adequat.

 

És interessant l’explicació d’aquest fenomen relacionat amb la temperatura de la neu en superfície que trobareu al web de meteomuntanya. Les condicions no permeten practicar raquetes ni esquí de muntanya. Cal dur els grampons el casc  i el piolet. Trobarem neu dura i gel en bona part de l’itinerari, el mantell és molt prim i afloren rocs per tot arreu.

 

El Butlletí de perill d’allaus no emet risc, degut a que el mantell no té càrrega suficient.

 

Puigmal per Fontalba:

Trobarem gairebé net de neu excepte en el tram final. No obstant és el tram més costerut i el que ens pot complicar l’ascensió. Cal dur el material de seguretat.

 

Noucreus, Noufonts, Font Negra:

En general la mateixa situació que per al Puigmal per Fontalba. Camí gairebé net però segur que haurem de travessar congestes de neu dura, imprescindible grampons, piolet, casc...

 

Puigmal per l’embut:

De les ascensions des de Núria és la que presenta una situació més hivernal. A partir del forat de l’Embut ja trobarem neu fins a dalt del cim. Zones amb neu dura, zones amb gel, igualment dur el material de seguretat.

 

Camí vell:

Net de neu, només algun petit tram amb  una mica de gel que fàcilment es poden esquivar.

 

Camí de Fontalba a Núria:

Gairebé net en tot  el seu recorregut. No obstant algun petit tram que demanar esquivar el gel que resti. No es recomana a gent sense experiència hivernal. Una eventual caiguda en depèn quin lloc podria tenir fatals conseqüències.

 

Camí dels enginyers a Coma de Vaca:

Actualment és net excepte la mica de gel que podem trobar a les torrenteres. Cal dur uns gramponets flexibles per si de cas. No es recomana a persones sense experiència hivernal. Passa per vessants exposats.

 

MÉS INFORMACIÓ 

 

Gener 26, 2024
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.