932 041 041

Condicions de muntanya 22/12/2023

Coneix la previsió pel cap de setmana a Vall de Núria! Data d'actualització: 22/12/2023

Entrem a l’hivern astronòmic però poca sensació d’hivern a la muntanya. L’anticicló de desembre entrarà en  escena agafant el protagonisme i bloquejant els fronts. Tenim la muntanya com si estiguéssim a la tardor avançada, una mica de neu a cotes altes i la resta net. D’altre banda el bon temps permetrà gaudir de la muntanya amb sol i temperatures agradables, això sí cal no deixar-se enganyar per l’aspecte de poca neu perquè els itineraris a cims tots tenen neu.

 

Resum dades meteo:

 

 

 

Previsió: (meteocat.cat)

 

 

 

Cal seguir les informacions:  www.meteomuntanya.cat

 

 Mantell nival:

 

No tenim encara un mantell nival com a tal. Les valls d’orientació sud presenten congestes aïllades no connectades, només en cotes altes. Els vessants nord presenten més neu tot i que no és esquiable. Ens farà falta igualment el material de seguretat com són els grampons el piolet i el casc. El servei geològic deixa d’emetre el butlletí de perill d’allaus per a aquesta zona ja que no hi ha suficient acumulació de neu.

 

Camins/accessos a/des de Núria:

 

Ara per ara no hi ha condicions hivernals per a practicar raquetes o esquí de muntanya. No obstant a les cotes altes les condicions són difícils amb neus variades, trams sense neu i trams de gel i neu dura.

 

Puigmal, per la Coma de l’Embut:  trobem neu des del forat de l’Embut, de manera aïllada i en la segona meitat del recorregut  amb més presència. Algunes plaques de neu dura en la part final. Imprescindible dur el material  de seguretat  i experiència en muntanya hivernal.

Puigmal per Fontalba: Els dos primers terços sense neu; però la part final podem trobar trams gelats i trams de neu dura. Amb la puja de temperatures prevista per l’entrada de la setmana que ve millorarà les condicions fent l’ascensió més fàcil.

 

Noucreus, Noufonts, Font Negra: Itineraris principalment per vessant sud però que haurem de travessar alguna congesta o tram gelat.

 

Camí vell: sense presència de neu o gel. No obstant algun torrent que desaigüi pel camí, pot provocar formacions aïllades de gel que fàcilment podrem sortejar esquivant el tram.

 

Camí de Fontalba a Núria:  Sense presència de neu o gel.

 

Camí dels enginyers a Coma de Vaca: El trobem net de neu. Malgrat això, creua algun torrent on no hi entra gaire el sol que solen estar glaçats. S’ha de dur els grampons per més seguretat. Abstenir-se els muntanyencs sense experiència hivernal.

 

Més informació: 

 

  • Webcams Vall de Núria:

 

Desembre 22, 2023
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.