932 041 041

Condicions de muntanya 2/02/2024

S’allarga l’anticicló, domina la bonança, les  altes temperatures i continuem sense precipitacions. Sembla però que a finals de la setmana que ve la situació podria canviar. Els  torrents baixen alegres amb la fosa de la poca neu que hi ha. La bonança permet  fer activitats en bones condicions  però cal tenir present que hi ha sectors en condicions hivernals.

 

Resum dades meteo:

  

Previsió: (meteocat.cat)

 

Temps primaveral que permet gaudir fer activitat  a l’entorn. Bufarà una mica de vent de nord que farà que en cotes altes la sensació sigui de fred malgrat la iso zero a 3.500 m.

 

Cal seguir les informacions:  www.meteomuntanya.cat

 Mantell nival:

Continuem amb la situació de la setmana passada en que  gairebé tots els vessants sud estan sense neu permetent-nos fer muntanya com si fóssim al primavera amb congestes aïllades; però els vessants nord  i les obagues podem trobar zones compromeses. És més al ser tan poc el gruix trobem moltes zones de neu dura,  gel, gleves  on desaigua la neu i es troben gelades, etc.  Encara que sigui per un petit tram, el material de seguretat com els grampons i el piolet ens permeten progressar i aturar-nos en cas de relliscada; el casc ens salvarà d’un impacte que podria ser fatal.

 El Butlletí de perill d’allaus no emet risc, degut a que el mantell no té càrrega suficient.

 

Camins/accessos a/des de Núria:

Puigmal per Fontalba:  Trobarem gairebé net de neu excepte en el tram final. No obstant és el tram més costerut i el que ens pot complicar l’ascensió. Cal dur un mínim de material de seguretat.

 Noucreus, Noufonts, Font Negra: En general la mateixa situació que per al Puigmal per Fontalba. Camí gairebé net però segur que haurem de travessar congestes de neu dura. Imprescindible grampons, piolet, casc.

Puigmal per l’embut:   De les ascensions des de Núria és la que presenta una situació més hivernal. A partir del forat de l’Embut ja trobarem neu amb certa discontinuïtat fins a dalt del cim. Zones amb neu dura, zones amb gel, igualment dur el material de seguretat.

Camí vell: Net de neu, només algun petit tram amb  una mica de gel que fàcilment es poden esquivar. Atenció a les zones on el gel no és visible.  

Camí de Fontalba a Núria: Gairebé net en tot  el seu recorregut. No obstant algun petit tram que demanar esquivar el gel que resti. No es recomana a gent sense experiència hivernal. Una eventual caiguda en depèn quin lloc podria tenir fatals conseqüències.

Camí dels enginyers a Coma de Vaca: Actualment és net excepte la mica de gel que podem trobar a les torrenteres. Cal dur uns gramponets flexibles per si de cas. No es recomana a persones sense experiència hivernal. Passa per vessants exposats.

 

MÉS INFORMACIÓ: 

 

  • Webcams Vall de Núria:
Febrer 02, 2024
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.