932 041 041

CONDICIONS DE MUNTANYA 17/05/24

Fa el temps que toca! Es compleix la dita de  pel maig cada dia un raig. Els torrents baixen alegres i la neu es resisteix a marxar, en els sectors ombrívols. Temperatures fresques i alguna dia de glaçada nocturna a la cota 2.000m, ruixats i tempestes a la vista. Temps primaveral 100%. 

Resum dades meteo:

 

Previsió: (metemuntanya.cat)

 

 

 

Sembla que dissabte hi ha més probabilitat de tempestes que diumenge.

 

Cal seguir les informacions: www.meteomuntanya.cat

 

Mantell nival: 

Per aquestes dates normalment ja deixem de fer aquest comunicat perquè la neu ja és testimonial. Enguany amb les nevades tardanes, li costa de marxar. En vessants sud podem trobar neu en els darrers 200 mts somitals i en els vessants nord encara baixa fins als 2.400m.  Les temperatures variables fan que aquest mantell  conservi certa qualitat, sobretot en vessants nord. La tendència hauria de ser d'anar reculant la cota de neu i  que cada cop sigui  de menys qualitat. Si sortim d'hora podem trobar regel  nocturn.

 

El BPA ja no emet comunicat, degut a que el gruix de neu ja és poc inestable. No obstant cal dur el material per a  progressió com són els grampons el  piolet i el casc.

 

Camins/accessos a/des de Núria:

Puigmal per Fontalba: Accés a Fontalba sense problemes. Congestes de neu a  partir del Cim de la Dou.

Noucreus, Noufonts vessant sud: Neu en el terç superior dels itineraris. A partir dels 2.400m aproximadament.

Puigmal per l’embut: De l'entorn de Núria és la zona amb més neu. Trobem neu a partir del forat de l'Embut amb continuïtat per damunt dels 2.500m . 

Vessant Nord: Estanyet, Carançà, encara en condicions per poder completar una bona jornada d'esquí de muntanya.

Font negra: Neu en el terç superior dels itineraris. A partir dels 2.500 m aproximadament. 

Camí vell: Sense neu ni gel. En perfectes condicions. Uns esglai d'aigua en aquesta època de desgel.

Camí de Fontalba a Núria: Al ser un camí amb orientació NE presenta encara alguns trams obacs amb una mica de neu. No ha de significar cap problema però millor deixar-ho per a persones amb experiència en muntanya.

Camí dels enginyers a Coma de Vaca:  Ja és transitable en mode estiu. No obstant no oblidar que és un camí no apte per persones amb vertigen, per tenir un recorregut molt aeri i un parell de passo tècnics protegits per una "cableta" i esgraons.

 

Més informació:

 

Maig 17, 2024
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.