932 041 041

Seguim amb aquestes setmanes tant variables amb el pas de fronts amb poca precipitació amb màximes de 6,2º el dimecres i mínima avui divendres amb -5.4º. La precipitació ha sigut minsa en cota 2000mts (5cms acumulats) ja que ha plogut en el algun moment. En cotes superiors es poden haver acumulat 10 cm de neu nova. El vent va bufar fort el diumenge a la matinada amb cops de 100 km/h a 2300mts i torna a bufar el dijous cops de 90km/h també a 2300mts, en els dos casos de component W,SW.

 

Pel cap de setmana i la setmana entrant torna l’hivern amb temperatures baixes. S’esperen nevades la nit de divendres i dissabte a la tarda. El vent girarà a components Nord arribant a moderat però no fort.

 

Seguim tenint plaques de vent en diverses orientacions sobretot N  i E , la tendència és que el vent vagi girant a components Nord amb el que afavorirà a les plaques de vessants sud.  Hi hagut regel en cotes baixes, però no en cotes altes. Trobareu tota la informació imprescindible al Butlletí de perill d’allaus.

 

Trobem neu des de la cota 1700  en tots els vessants. Fins ara el vent no ha castigat excessivament les carenes i permet  recórrer aquells itineraris que  són difícils de trobar innivats. Fins i tot alguns han pogut fer l’Olla resseguint tota la carena. Els fons de torrent  són totalment esquiables des de Núria ( Finestrelles, Eina). El torrent de   Noucreus a partir de la sortida del bosc.

 

No oblideu dur els grampons i el material de seguretat (casc i piolet).  En qualsevol  modalitat que decidim endinsar-nos a la muntanya hivernal, sempre haurem de dur el material de seguretat en allaus com són L’ARVA la pala i la sonda.

 

Els camins de mitja alçada com el dels Enginyers o Fontalba no són recomanables durant l’hivern, creuen vessants amb molt pendent i torrenteres bagues amb tendència a haver plaques de gel. Poden ser perillosos, sobretot el dels Enginyers. Actualment són zones propenses al desencadenament d’allaus. Cal esperar al bon temps.

 

Tornem a tenir neu en el Camí vell  fins gairebé des de   la cota 1650 Cua de cavall), per tant trobem el recorregut  amb neu i gel pràcticament en la seva totalitat. No és gens recomanable recorre’l  en les circumstàncies actuals sinó es te experiència en la muntanya hivernal.  

Març 16, 2018
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.