932 041 041

Condicions de muntanya 16/02/2024

Passen fronts però no arriben a canviar la tendència. De moment sembla que aquest any, la neu trigarà  en arribar. No perdem l’esperança.

 

 

Resum dades meteo:

 

 

 

Previsió: (meteocat.cat)

 

 

 

Per avui divendres hi haurà plugims  dèbils que de cares a la matinada poden enfarinar una mica l’entorn.

 

 

Cal seguir les informacions:  www.meteomuntanya.cat

 

 

 Mantell nival:

 

Continuem amb la situació de les darreres  setmanes  en que  gairebé tots els vessants sud estan sense neu permetent-nos fer muntanya com si fóssim a la primavera amb congestes aïllades; però els vessants nord  i les obagues podem trobar zones compromeses en cotes altes. És més al ser tan poc el gruix trobem moltes zones de neu crosta, dura,  gel, gleves  on desaigua la neu i es troben gelades, etc.  Encara que sigui per un petit tram, el material de seguretat com els grampons i el piolet ens permeten progressar i aturar-nos en cas de relliscada; el casc ens salvarà d’un impacte que podria ser fatal.

 

El Butlletí de perill d’allaus no emet risc, degut a que el mantell és gairebé inexistent i no té càrrega suficient.

 

 

Camins/accessos a/des de Núria:

 

En general, en els vessants sud i en cotes baixes, nets de neu.

 

Puigmal per Fontalba:  Sense neu avui divendres, podem trobar alguna zona aïllada al tram final que també és el més costerut. La pista d’accés està sense neu.

 

Noucreus, Noufonts, Font Negra: En general la mateixa situació que per al Puigmal per Fontalba. A dia d’avui net, excepte petites congestes es pot passar sense dificultat.

 

Puigmal per l’embut:   De les ascensions des de Núria és la que presenta una situació més hivernal. A partir del pluviòmetre  ja trobarem  neu amb certa continuïtat fins a dalt del cim. L’enfarinada prevista deixarà l’itinerari amb una mica més de neu..

 

Camí vell: Net de neu, només algun petit tram amb  una mica de gel que fàcilment es poden esquivar. Atenció a les zones on el gel no és visible. Amb la previsió pot ser que la meitat superior presenti zones nevades.  

 

Camí de Fontalba a Núria: A dia d’avui net en tot  el seu recorregut.  Tot i a això no és recomanable a persones que no tinguin experiència en muntanya hivernal.

 

Camí dels enginyers a Coma de Vaca: Actualment estava totalment net de neu. Igual que el camí de Fontalba. Pels vessant inclinats que travessa no es recomana en situacions hivernals. Una eventual caiguda en depèn quin lloc podria tenir fatals conseqüències.

 

 

 

MÉS INFORMACIÓ: 

 

  • Webcams Vall de Núria:
Febrer 16, 2024
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.