932 041 041

CONDICIONS DE MUNTANYA 12/04/2024

La primavera avança, el safrà bord ja ha sortit, el verd dels prats  comença  a repuntar, les primeres marmotes ja han sortit  del cau i es senten els seus xiulets, es veuen  muflons i isards per tot arreu, el trencalòs s'aparella... la primavera esclata!

Resum dades meteo:

  

Previsió: (metemuntanya.cat)

  

 

 

Cap de setmana anticiclònic total, bon temps per anar a la muntanya.

 

Cal seguir les informacions:  www.meteomuntanya.cat

 

Mantell nival:

Amb les darreres pujades de temperatures  el mantell  ha reculat severament i només resta continuïtat a la Coma de l'Embut i al vessant nord. En la coma de l'Embut la continuïtat és a partir dels 2.400m. També en trobem al Pic de Segre i al vessant NO del Pic de Finestrelles. La resta, Noufonts, Noucreus, Font Negra només trobarem congestes aïllades.

 

La neu en superfície, pròpia per l'època:  situacions de regel nocturn, en que trobarem neu dura de bon matí  i que és imprescindible portar el material de seguretat com és els grampons  el piolet i el casc;   a mig matí o migdia, en funció de les orientacions, neu transformada o en cota baixa, neu podrida de difícil gestió.

 

Penseu en l'acumulació de neu en cotes altes i les altes temperatures són unes bones condicions per les allaus de fusió, cal seguir les informacions del BPA i dur el material de seguretat com són la pala, el DVA i la sonda.

  

Camins/accessos a/des de Núria:

La visió des del sud és de muntanyes ja gairebé pelades de neu i congestes aïllades, però alerta que els vessants nords tenen neu continua a partir de la cota 2.300 aprox. Ara més que mai cal dur els grampons sempre a la motxilla  i el material d'autodetençió. Les relliscades passen a ser el perill principal.

 

Puigmal per Fontalba:  Accés a  Fontalba sense problemes. Veurem congestes aïllades de neu però que no ens significaran un impediment seriós. No obstant  els que gaudiu de la muntanya en mode estival, cal esperar una setmana més. 

Puigmal per l’Embut:  Al ser vessant nordest aguanta més la neu. És possible encara poder fer el Puigmal amb esquís o raquetes des del forat de l'Embut. Caldrà caminar uns 20 min fins a trobar la neu.

Noucreus, Noufonts: En aquest sector a l'estar encarat al sud ha fos molta neu, només trobem  congestes aïllades. Cal però, tenir present que esquivar una congesta no sempre és possible en terrenys costeruts, pot ser que s'hagi de creuar fet que ja ens posa en situació hivernal cent per cent. Només apte per a excursionistes amb experiència i material hivernal.

Vessant Nord: Estanyet, Carançà, encara hi ha bones condicions, el problema és que no hi ha connexió per Noucreus. 

Font negra: Congestes aïllades.

Camí vell: Net de neu i gel. Totalment practicable ja en mode estiu.

Camí de Fontalba a Núria: Algun sector resta una mica de neu o gel. Es pot esquivar fàcilment. Dur uns gramponets flexibles ens pot treure d'un mal pas.

Camí dels enginyers a Coma de Vaca: Ja el trobem net de neu i practicable, només el creuament de torrents en dos punt podrien significar algun problema. Per aquesta raó millor dur uns gramponets flexibles i reservar-ho a excursionistes amb experiència hivernal.

 

Més informació:

 

Webcams Vall de Núria:

Abril 12, 2024
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.