932 041 041

CONDICIONS DE MUNTANYA 10/05/24

Setmana ben primaveral, ruixats, nevades, i dies assolellats. Força presència de neu encara; el desgel avança amb lentitud.

Resum dades meteo:

 

Previsió: (metemuntanya.cat)

 

 

Final de setmana amb bonança i pel cap de setmana més inestabilitat diumenge que dissabte. Caldrà seguir les previsions diàriament. 

  

Cal seguir les informacions:  www.meteomuntanya.cat

 

Mantell nival:

Les temperatures fresques conserven el mantell en cotes  altes i vessants nord. Totalment esquiables en cotes superiors  als 2.300m en vessants nord i 2.500 en vessants sud. El mantell presenta certa uniformitat al no ser desgastat per l'acció mecànica del vent i molt humidificat per l'època en que estem. Si el volem aprofitar ja sigui en raquetes o esquís caldrà anar-hi ben d'hora per aprofitar el regel nocturn. 

 

Cal seguir les informacions del BPA i dur el material de seguretat com són la pala, el DVA i la sonda. Així com el material per a l'autodetenció i progressió com són els grampons el  piolet i el casc.

  

Camins/accessos a/des de Núria:

Puigmal per Fontalba: Accés a  Fontalba sense problemes. Neu a  partir del Cim de la Dou.

Noucreus, Noufonts vessant sud: Neu en el terç superior dels itineraris. A partir dels 2.400m aproximadament.

Puigmal per l’embut: De l'entorn de Núria és la zona amb més neu. Trobem continuïtat a partir del forat de l'Embut. 

Vessant Nord: Estanyet, Carançà, excel·lents condicions per poder completar una bona jornada d'esquí de muntanya, gruixos abundants.

Font negra: Neu en el terç superior dels itineraris. A partir dels 2.400m aproximadament. 

Camí vell: Sense neu ni gel. En perfectes condicions. Uns esglai d'aigua en aquesta època de desgel muntanya hivernal.

Camí de Fontalba a Núria: Al ser un camí amb orientació NE presenta encara alguns trams obacs amb neu. Millor deixar-ho per a persones amb experiència en muntanya hivernal i portar uns grampons flexibles s'hi passem d'hora. 

Camí dels enginyers a Coma de Vaca:  Ja és transitable en mode estiu. No obstant no oblidar que és un camí no apte per persones amb vertigen, per tenir un recorregut molt aeri i un parell de passo tècnics protegits per una "cableta" i esgraons.

 

Més informació:

 

 

Maig 10, 2024
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.