932 041 041

 

Encadenament de fronts que ens tornen a deixar la vall ben blanca tal com havíem estat desitjant en aquest hivern tan tardà. Una previsió per demà dissabte  que pot significar la nevada més interesant d'aquest hivern.

 

Resum dades meteo:

 

 

 Previsió: (metemuntanya.cat)

 

 

 

 

Demà dissabte esperem més nevades que ens aportin uns 20 cm més, diumenge hi haurà més clarianes però encara no farà prou net.

  

Cal seguir les informacions:  www.meteomuntanya.cat

 

 Mantell nival:

 

En mica en mica, a base de petites nevades, i la redistribució del vent, es va definit un mínim de mantell que amb la nevada de demà ja podríem de parlar de mantell uniforme. Aquesta setmana diumenge va fer un repunt de calor i va fondre allà on el vent ho havia deixat amb poc gruix, d'altra banda els torrents han guanyat gruix i es van tapant progressivament. El terreny per fer raquetes comença a estar en bones condicions, per fer d'esquí de muntanya ens hem de remetre a  la zona de Noucreus / Noufonts i el vessant nord. Cal tenir present però que demà dissabte s'espera una nevada que podria arribar a significar un canvi radical.  Cal  veure que ens deixa finalment.

 

Si aquesta nevada supera els 20 cm,  sectors com la Coma de l'embut / Puigmal  tornarien a estar en bones condicions. També és cert que paral·lelament a la nevada, ens retrobem amb  el perill d'allaus. Cal seguir les indicacions del  Butlletí de perill d’allaus (BPA) i dur el material d'auto-rescat. Per a qualsevol ascensió en cotes altes haurem de dur el material de seguretat com són el piolet, els grampons i el casc.

 

En les cotes baixes també tenim neu fins als 1.600 mts, poc gruix però suficient per suposar un perill per relliscades.

 

Camins/accessos a/des de Núria:

 

Avui divendres ha caigut 7 cm de neu nova que no fan que canvií excessivament la situació respecte la setmana passada, si més no la mantenen. Cal pensar que estem al març i les hores d'insolació cada cop són més i la neu damunt del terra calent li costa més d'aguantar. 

Sembla que la previsió ens millorarà tots els sectors.

 

Puigmal per Fontalba:  Amb la nevada a cota baixa podem trobar dificultats per arribar fins a la collada de Fontalba. Neu en tot el seu recorregut, però no esquiable.

Noucreus, Noufonts:  Aquest sector és el que estava en millors condicions i ha millorat. Amb motivació i caminant algun petit tram podem arribar a fer el Noucreus i el Noufonts  amb els esquís, però anant a la recerca de la neu. Per fer raquetes podem anar a buscar el fons de  la vall en que el vent ha mig colgat els torrents i s'hi pot passar.

Puigmal per l’embut:  La ventada va deixar la cota superior molt pelada, no obstant buscant les congestes es pot arribar a fer un traçat. El torrent presenta discontinuïtat a la part baixa.

 

Camí vell: Trobarem neu  a partir de la cota 1.700m a l'alcada de la cua de cavall. Els primers moments és neu pols, amb el pas de la gent i les variacions de temperatura aquesta neu es compacta i es torna dura o gel. Caldrà reservar l’itinerari a persones amb experiència hivernal i dur uns gramponets flexibles per  evitar mals majors.

 

Camí de Fontalba a Núria: A dia d’avui amb neu en  tot  el seu recorregut. Com dèiem amb el Puigmal per Fontalba, pot ser que no puguem arribar amb el cotxe fins dalt. Amb neu es converteix amb un itinerari  amb riscos de relliscades, només apte per a persones amb el material i el  coneixement necessari en muntanya hivernal. No obstant hi ha una capa superficial.

 

Camí dels enginyers a Coma de Vaca: En situacions de nevades en cotes baixes aquest camí és realment  perillós. Creua vessants de fort pendent en que una relliscada tindria conseqüències fatals.

 

MÉS INFORMACIÓ:

Info meteo específica de muntanya:   https://meteomuntanya.cat/

Info allaus:  https://www.icgc.cat/Ciutada/Explora-Catalunya/Allaus/Butlleti-de-Perill-d-Allaus-BPA

Info consells seguretat muntanya hivernal: FEEC/Bombers:  Meteorologia i seguretat a muntanya | MeteoMuntanya | Un projecte de l'SMC i la FEEC sobre meteorologia i seguretat a la muntanya.   (vídeos amb consells sobre els diferents riscos de la muntanya hivernal)

 

Webcams Vall de Núria:

VdN-llac:   https://fgc.roundshot.com/valldenuria/#/  i  https://media.turismefgc.cat/valldenuria/nuriabarques.jpg?intmp=1637751243

VdN-Coll de Finestrelles http://192.168.70.20/view/viewer_index.shtml?id=623 

Març 08, 2024
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.