932 041 041

CONDICIONS DE MUNTANYA 07/06/2024

Darrer comunicat de les condicions de la muntanya. S'acaba la presència de neu a les nostres muntanyes, per tant ja no informarem de les condicions fins a l'inici del proper hivern. No obstant l'estiu també té els seus riscos que es mantenen en tota la temporada, coneguem-los.

Resum dades meteo:

  

Previsió: (metemuntanya.cat)

 

 

Pujada notable de temperatures per dissabte i posterior davallada de cares a dilluns. Possibilitats de tempestes sobretot diumenge i dilluns.

 

Cal seguir les informacions:  www.meteomuntanya.cat

 

Mantell nival:

 


 

Només queden congestes aïllades en la part final de l'ascens al Puigmal per la Coma de l'Embut. Amb la pujada de temperatures d'aquest final de setmana ja passaran a ser testimonials. Si anem cap al vessant nord, la baixada dels llacs de Carançà encara presenta  una mica de neu, al ser més encaixada. Uns grampons ens poden ser útils si hi hem de passar-hi de bon matí.  La resta d'itineraris estan en condicions estivals amb alguna congesta aïllada que no significa cap entrebanc. 

 

 

 

A l'estiu cal tenir present:

Tempestes elèctriques,  és le perill més important. Cal fugir de carenes,  llocs elevats o pins aïllats. Son més probables a partir de migdia, si matinem reduirem el risc.


Calor. 
 En el marc actual és fàcil patir onades  de calor fins i tot a la muntanya. Cal regular l'activitat física en funció de la temperatura. Hidratar-se  més sovint, tenint en compte que en les carenes no trobarem punts d'aigua. S'ha de vigilar d'on agafem l'aigua, si portem un potabilitzador ens permetrà garantir la qualitat  de l'aigua que bevem. 


Protegir la pell del sol
, tant amb roba, barret o cremes solars. Cal tenir present que els protectors solars tenen una durada limitada. Ens haurem de tornar a embetumar si la sortida es perllonga.


Vigilem amb agafar o ingerir espècies tòxiques o perilloses. Plantes com la tora blava o el veladre, bolets com la farinera borda l'amanita muscària, rèptils com l' escurcó, etc.


En itineraris en alçada una entrada de vent component nord pot fer baixar la temperatura en picat. Millor portar sempre uns guants, gorro i buff al fons de la motxilla. Un paravent també  ha de constar sempre en el material fix a endur.

 

La boira pot fer presència en dies amb alta humitat o amb tempestes. Portar una brúixola, un mapa i saber-ho fer servir és vital per no perdre´s. Un GPS també ens serà de molta utilitat, sempre i quan tingui bateria.


No molestem al bestiar  de muntanya, es poden sentir amenaçats i atacar-nos. Sobretot si portem gossos, cal portar-los lligats.

  

No cal oblidar els consells generals per a tot l'any, com anar ben informat de l'itinerari a seguir, les vies d'escapament, alternatives o punts de refugi. Les previsions meteorològiques.  Anar acompanyat enlloc d'anar sol, anar en grups reduïts. Horaris adequats. Respecte per l'entorn, la flora i la fauna.

 

MÁS INFORMACIÓN:

 

Juny 07, 2024
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.