932 041 041

Condicions de La Muntanya 31/10/18 - Tots Sants a Vall de Núria

Estat de la Muntanya de Vall de Núria previ al Pont de Tots Sants de 2018 i després de la primera nevada

 

 Encetem temporada de condicions de la muntanya per tal de que us pugueu acostar amb el màxim d’informació possible, així quan us calgui prendre decisions tingueu una eina més al vostre abast.

 

La matinada de diumenge va passar un front que ens deixà 20 cm de neu a la cota 2000 acompanyat de temperatures més baixes del que caldria esperar per l’època, amb una mínima  -8ºC aquest matí (dimarts) i una temperatura màxima de tan sols 1.3ºC.

 

El dilluns al matí un fort vent de gregal neteja carenes i cims de neu (55 Km/h). La previsió per demà dimecres 31 és de noves precipitacions prou importants. El dubte és a quina cota quedarà la isozero i si nevarà fins al Santuari o no. Està clar que a partir de 2000 mts segur que les precipitacions seran en forma de neu, per tant caldrà tenir-ho en consideració.

 

Probablement de cara al Pont de Tots Sants tindrem una situació de neu recent a la muntanya fins a cota 2000. Poden haver bones condicions per fer muntanya amb raquetes. Per a esquí de muntanya cal que caigui un bon gruix, sinó destrossarem el material, penseu que és neu nova que cau damunt del terra gairebé, sense base...

 

A nivell de risc d’allaus dependrà de si aquest darrer front de dimecres deixa molta neu o no. Ara mateix i després de la ventada cal vigilar en les zones de dipòsit com canals, sota colls, etc.

 

En qualsevol de les modalitats que volguem acostar-nos  a la muntanya hivernal, no oblidem de portar el material de seguretat com el piolet el casc i els grampons, per poder progressar en zones de neu molt dura o gel. També cal dur el material d’autorescat d’allaus, per poder ser localitzats i/o rescatar a possibles accidentats per allau.

 

Els camins d’entorn del Santuari, en funció de la cota de neu els podem trobar nevats o nets de neu; caldrà estar atent a la méteo de dimecres 31 i dies posteriors.

 

El Camí vell, que té una mica de neu en la seva meïtat superior, quedarà ben net gràcies a la pluja de demà. No obstant les temperatures seran baixes i al matí o en llocs obacs podem trobar zones glaçades, cal posar-hi atenció.

 

Els camins de mitja alçada com el de Fontalba i el Camí del Enginyers no són recomanables en situacions de condicions invernals com les que tindrem en aquest Pont.

 

Octubre 30, 2018
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.