932 041 041

Condicions de la muntanya a Vall de Núria 08/01/2018

Aquest llevant no ha defraudat i ens ha deixat el paisatge ben nevat des  de la cota 1500. Han caigut uns 40 cm a 2000m amb una mica de vent de E, SE i predominant la neu humida. Podem trobar  plaques ventades en totes les orientacions sent més freqüents en orientacions  NO, N, NE; que s’assentaran damunt de neu granulada facilitant la seva inestabilitat, el risc d’allau ha pujat a nivell 3 (sobre 5).

Ara sí que és possible gaudir de l’esquí de muntanya i les raquetes en totes les ascensions, cal pensar  que els vessants més solells i zones exposades al vent, la neu ha caigut damunt del terreny sec i sempre és fàcil trobar els rocs més grans sota la capa de neu. Per a ascensions a peu i fins que no transformi la neu es fa recomanable l’ús de raquetes a més del material de seguretat com els grampons, casc i piolet.

 

Els camins de mitja alçada com el dels Enginyers o Fontalba no són recomanables durant l’hivern, creuen vessants amb molt pendent i torrenteres bagues amb tendència a  haver plaques de gel. Poden ser perillosos, sobretot el dels Enginyers. Cal esperar a la primavera.

 

Camí vell: Trobarem neu des de la cota 1500m, mig camí aproximadament, algunes zones gelades en la meitat superior i alguna aïllada en zones obagues de la meitat  inferior. Cal prestar atenció en les zones bagues  en què poden produir plaques de neu dura o gel. No obstant en l’estat actual no es recomana a persones que no tinguin experiència en la muntanya hivernal.

 

Consulta l'estat de la méteo al Comunicat de Neu

 

Aprofitem per a recordar de la importància de consultar sempre les següents informacions:

 

 

 

Gener 10, 2018
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.