932 041 041

Condicions de la muntanya 9/11/18 - Vall de Nuria

Encetem temporada de condicions de la muntanya per tal de que us pugueu acostar amb la màxima informació possible, així quan calgui prendre decisions tingueu una eina més al vostre abast.

 

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, entre dilluns i dimarts van caure entre 30-40 cm de neu recent a les cotes altes de Vall de Núria. La cota de neu ha baixat de 2300 a 1500 m. Avui divendres hi ha hagut precipitacions lleus cap a a la matinada entre 5 i 20mm que a més de 1800m aquestes precipitacions han sigut en forma de neu, deixant uns 2cm de gruix. A partir del dissabte pujaràn les temperatures amb una mínima  -1ºC  per la matinada a partir de dissabte i una temperatura màxima de 8ºC. 

 

A nivells de nivologia i allaus, segons l'Institut Cartgràfic i Geogràfic de Catalunya, cal vigilar les acumulacions de neu ventada a les orientacions nord per sobre de 2200 m, ja que podrien caure al pas d'una persona. També podrien haver-hi algunes purgues de neu recent. 

Donades les temperatures suaus i el pas de dos fronts poc actius, entre dimarts i dijous a les orientacions assolellades i per sota de 2000-2200 m el mantell tendirà a humitejar-se de dia i a regelar de nit, guanyant estabilitat. 

   

En qualsevol de les modalitats que volguem acostar-nos  a la muntanya hivernal, no oblidem de portar el material de seguretat com el piolet el casc i els grampons, per poder progressar en zones de neu molt dura o gel. També cal dur el material d’autorescat d’allaus, per poder ser localitzats i/o rescatar a possibles accidentats per allau.

 

El nivell de risc d’allaus segueix estable. Ara mateix i després de la ventada cal vigilar en les zones de dipòsit com canals, sota colls, etc.

 

Els camins propers de la Vall de Núria es troben nevats:

  • Els camins d’entorn del Santuari, els trobem totalment nevats.
  • El Camí vell, hi ha neu en la seva meïtat superior. No obstant les temperatures seran baixes i al matí o en llocs obacs podem trobar zones glaçades, cal posar-hi atenció.
  • Els camins de mitja alçada com el de Fontalba i el Camí del Enginyers també es troben nevats i no són recomanables en situacions de condicions invernals.

 

Video: en Pep Ubach de @CorriolsdeLlum el dijous passat aprofitant la nevada al Puigmal per estrenar temporada de skimo

 

Novembre 08, 2018
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.