932 041 041

CONDICIONS DE MUNTANYA 31/05/2024

Setmana  en que hem pogut fer un tastet de l'estiu.  Temperatures agradables, una mica de pluja però no massa, i alguna tempesta aïllada. Les vaques i les eugues ja pasturen per l'entorn de Núria... No obstant,  aquest dissabte tornem enrere i tornarem a veure els cims blancs; però ja hem vist la porta d'una temporada d'estiu que està aquí al costat, prepareu les botes, els bastons o les bambes que ja ho tenim a tocar.

Resum dades meteo:

 

  

Previsió: (metemuntanya.cat)

 

 

Davallada de temperatures pel cap de setmana. Dissabte a mb possibilitat de tempestes i nevades a cota 2.000. Diumenge millor previsió per a fer activitat.

 

Cal seguir les informacions:  www.meteomuntanya.cat

  

Mantell nival:

 

Aquesta setmana de temperatures de primavera tardana, han fet efecte i han eliminat bona part de la neu que encara resta a la muntanya. Als vessants sud la neu ja és gairebé testimonial i només trobem congestes aïllades. On en cara resta neu en continuïtat és al vessant nord i a la part final del Puigmal per  la Coma de l'Embut. La lògica hagués set que aquesta setmana entrant ja la deixés tremolant però la previsió de temperatures baixes ens diu que encarà s'allargarà aquesta situació. 

 

La neu en superfície  pot ser que torni a glaçar inclòs que es mantingui bona part del matí. Per això durem el material  de seguretat per evitar relliscades com son el piolet, els grampons i el casc. El BPA ja no emet comunicats locals, degut a que el gruix de neu ja és poc inestable, format bàsicament per neu vella i humida. 

 

Camins/accessos a/des de Núria:

 

Puigmal per Fontalba:  Accés a  Fontalba sense problemes. Sense neu en tot l'itinerari, només alguna congesta aïllada. Aquestes condicions canviaran amb la previsió de dissabte.Dou.

Noucreus, Noufonts vessant sud: Congestes de neu aïllades en el terç superior dels itineraris. A partir dels 2.400 -2500 m aproximadament. 

Puigmal per l’embut: De l'entorn de Núria és la zona amb més neu. Trobem neu a partir del pluviòmetre, cota 2.500 m. Ara per ara és impossible ascendir sense fer tota la pala amb neu.

Vessant Nord: Estanyet, Carançà les mateixes condicions que el vessant de la Coma de l'Embut, neu fins a 2.500m. 

Font negra:   Alguna congesta aïllada fàcilment sortejable. 

Camí vell: Sense neu ni gel . En perfectes condicions. Uns esglai d'aigua en aquesta època de desgel.

Camí de Fontalba a Núria: Ja no presenta neu  gairebé en cap tram de l'itinerari.  Alguna raconada dels trams obacs però sense significar cap problema.

Camí dels enginyers a Coma de Vaca:  Ja és transitable en mode estiu. No obstant no oblidar que és un camí no apte per persones amb vertigen, per tenir un recorregut molt aeri i un parell de passos tècnics protegits per una "cableta" i esgraons.

 

MÉS INFORMACIÓ

 

Maig 31, 2024
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.