932 041 041

Condicions de la muntanya 30/11/18 - Vall de Núria

Valoració sobre l'estat i condicions dels camins i muntanya a l'entorn de Vall de Núria realitzada per l'equip de l'estació 

Aquesta setmana (de divendres a divendres) les temperatures han variat amb puntes ben diferenciades, dissabte passat vàrem tenir la mínima amb -6ºC i ahir dijous el termòmetre va arribar als 10.3ºC. La precipitació va caure bàsicament dissabte uns 13mm que varen significar 5 cm a la cota 2.000m. Ràpidament s’ha fos degut a les temperatures que estem tenint a finals de setmana.

Avui divendres un petit front ens emblanquina la vall deixant novament uns 5cms de neu a la cota 2.000m. El torb ha fet presència per primer cop en aquesta temporada amb cops de vent de 100 km/h la nit de dilluns a dimarts. Hi ha hagut transport per vent; però al tenir neu humida per les temperatures actuals ha fet que aquest hagi set inferior i que encara puguem observar carenes i colls amb neu.


Les cotes altes de la muntanya estan en forces bones condicions per a la pràctica hivernal per l’època en que estem. Hi ha aprox. 25 cm en la cota 2200m i fins a 45cm a les cotes altes. Malgrat al vent d’aquesta setmana el mantell està força uniforme, presenta un aspecte molt bo en la Coma de l’Embut, per fer l’ascens al Puigmal o Pic de Segre, i en la vall de Noucreus. Ara bé, a les cotes baixes la neu és escassa i els torrents no estan colgats.


El cap de setmana es presenta amb bona meteo per anar a la muntanya, però amb una pujada de temperatures que humitejarà la neu. El vent calmarà.


Amb el vent que ha fet aquests dies tenim risc d’allau de placa en orientacions E i S. Tot i que seran de mida petita. El risc és moderat (2/5). Trobareu tota la informació imprescindible al Butlletí de perill d’allaus http://www.icgc.cat/Ciutada/Explora-Catalunya/Allaus/Butlleti-de-Perill-d-Allaus-BPA.


La bona previsió pel cap de setmana facilitarà les activitats a la Vall. En qualsevol modalitat que ens acostem a la muntanya a l’hivern no podem oblidar dur el material de seguretat, grampons, piolet i casc; i el material de rescat en allaus com és la pala l’arva i la sonda.


Els camins a mitja alçada com són el Camí dels Enginyers i el Camí de Fontalba estan just en la cota on s’inicia el mantell nival. Malgrat que pugui semblar que no tenen neu, creuen torrents i zones bagues on podem trobar dificultats. Es desaconsella totalment recorre’ls ja que passen per trams amb vessants molt exposats en els que una eventual caiguda podria ser fatal.

Vídeo: Idees per a gaudir de Vall de Núria a l'Hivern 

Novembre 30, 2018
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.