932 041 041

Condicions de la muntanya 28/12/18 - Cap d'any a Vall de Nuria

Bon temps per anar a gaudir de la muntanya sigui fent senderisme, alpinisme o esquí de muntanya aquest cap d'any a la zona de la Vall de Núria

Continuem amb bon temps per anar a la muntanya

 

Situació anticiclònica amb temperatures per sobra de la mitja  amb 12,6ºC, diumenge passat, i mínimes  tota  la setmana entre 0ºC  i -1ºC. La tendència és de continuació de l’anticicló però amb temperatures una mica més  apropiades per l’ època.

 

Seguim trobant dos sectors molt diferenciats marcats per la cota 2300, aprox. Per damunt d’aquesta alçada trobem bona innivació i per sota justeja força la neu. Amb esquís caldrà descalçar-nos algun petit tram fins enganxar la neu continua. Les millors condicions les trobarem a la Coma del’ Embut (Puigmal) i la Vall de Noucreus. Amb raquetes millor anar cap a la zona de Noucreus. Tant per fer ascensions a cims  com per seguretat porteu grampons, casc i piolet. Les altes temperatures provoquen la transformació diària de la neu amb situacions matinals de neu molt dura.

 

El risc d’allaus segueix en 1 sobre 5. Ha baixat un xic degut a l’enduriment superficial de la neu. Trobareu tota la informació al Butlletí de Perill d’allaus. Sempre que en endinsem a la muntanya hivernal  i en qualsevol de les seves modalitats portarem el material d’auto-rescat  en allaus com és el DVA, pala i sonda.

 

El Camí vell torna a estar practicable, exceptuant la part final on trobarem alguna zona amb neu dura o gel però fàcilment superable. No obstant no és recomanable a aquelles persones sense experiència en la muntanya hivernal.

 

Els camins de Fontalba i Camí dels Enginyers no són recomanables ja què creuen diversos sectors obacs en els que trobem neu dura o gel; travessen grans pendents i no són recomanables durant aquesta època de l'any.

Panoràmica Des de la Fossa del Gegant  @CorriolsdeLlum

Desembre 28, 2018
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.