932 041 041

La primavera segueix fonent la neu a bon ritme però encara tenim neu per  a gaudir-ne!.

Setmana primaveral amb temperatures altes, màxima dijous de 15,5ºC i mínima alta també dijous 5,5ºC. Va precipitar dissabte passat fent augmentar el gruix en 15 cm però després ha anat fonent amb certa velocitat, inclòs dimarts va ploure una mica a totes les cotes. Tot plegat fa que el gruix del mantell nival s’hagi reduït notqblement  passant de 60 cm a 20cm a la cota 2000m. El llac s’ha desglaçat totalment.

 

Malgrat aquestes mínimes tant altes els darrers dies ha fet regel  permeten que la neu transformi i faciliti una pujada amb neu dura; ara però, amb poques hores es transforma amb unes pastetes difícils de transitar i amb risc d’allaus de fusió.

 

La previsió meteorològica és de precipitacions amb nevades, cal estar pendents de com evoluciona el mantell.

 

El risc d’allaus el trobem en 2/3 sobre 5, amb risc bàsicament d’allaus de neu humida amb possibilitat d’allaus de fons en les zones amb més pendent i a les hores de més insolació.. Trobareu tota la informació imprescindible al Butlletí de perill d’allaus.

 

Actualment trobem neu a partir de 2200m en vessants sud i 1900m en vessants nord. Molta atenció als canvis diürns de la neu: allà on hem pogut passar per un vessant assoleiat a mig  matí enfonsant-nos,  ens podem trobar neu molt dura a l’hora de tornar, o vicecersa. Imprescindible l’ús del material de seguretat: grampons, piolet i casc.  

 

Els fons de torrent en sortir de Núria, són practicables  el de Finestrelles, Eina, cal fer una primera diagonal pel vessant  dret i el de Noucreus entrant pel bosc de Mulleres.

 

En qualsevol  modalitat que decidim endinsar-nos a la muntanya hivernal, SEMPRE  haurem de dur el material de seguretat en allaus com són L’ARVA la pala i la sonda.

 

Els camins de mitja alçada com el dels Enginyers o Fontalba no són recomanables durant l’hivern, creuen vessants amb molt pendent i torrenteres bagues amb tendència a  haver plaques de gel. Poden ser perillosos, sobretot el dels Enginyers. Actualment al Camí d’enginyers resta neu en alguns trams, sobretot en torrenteres. El de Fontalba està totalment innivat gairebé fins a l final. No s’aconsella recorre’ls fins que  s’hagi retirat la neu.

 

El Camí vell només resta alguna congesta de neu i comença estar en més bones condicions, no bastant encara hi ha trams que poden presentar alguna dificultat. Abstenir-se persones sense experiència en muntanya fins que acabi de desglaçar. No és recomanable recorre’l  en les circumstàncies actuals sinó es té experiència en la muntanya.

Abril 27, 2018
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.