932 041 041

CONDICIONS DE MUNTANYA 24/05/2024

Plou cada dia, i en mica en mica anem eixugant el dèficit pluviomètric. Els prats en cota baixa comencen a verdejar però en cota alta les condicions encara són de finals de l'hivern.

Resum dades meteo:

  

Previsió: (metemuntanya.cat)

 

 

Avui divendres encara tenim forces ruixats i tempestes. De cares al cap de setmana la  temperatura remunta i tindrem uns matins ben assolellats. Més bona previsió per dissabte que per diumenge.

 

 

Cal seguir les informacions:  www.meteomuntanya.cat

 

 

 Mantell nival:

 

No ha canviat res  respecte la setmana anterior. Es manté la neu en cotes altes i  vessants nords. En vessants sud podem trobar neu en els darrers 200 -300 mts somitals i en els vessants nord encara baixa fins als 2.400m.  Les temperatures variables fan que aquest mantell  conservi certa qualitat, sobretot en vessants nord. La tendència hauria de ser d'anar reculant la cota de neu i  que cada cop sigui  de menys qualitat. Si sortim d'hora podem trobar regel  nocturn.

 

El BPA ja no emet comunicats locals, degut a que el gruix de neu ja és poc inestable, format bàsicament per neu vella i humidia. No obstant cal dur el material per a  progressió com són els grampons el  piolet i el casc.

 

 

 

Camins/accessos a/des de Núria:

 

Puigmal per Fontalba:  Accés a  Fontalba sense problemes. Congestes de neu a  partir del Cim de la Dou.

Noucreus, Noufonts vessant sud: Neu en el terç superior dels itineraris. A partir dels 2.400 -2500 m aproximadament.

Puigmal per l’embut: De l'entorn de Núria és la zona amb més neu. Trobem neu a partir del forat de l'Embut en congestes aïllades  i amb continuïtat a partir del pluviòmetre, a  2.500m. 

Vessant Nord: Estanyet, Carançà, encara en condicions per poder fer esquí de muntanya si estem disposats a "portejar"  més de la meitat de l'itinerari.

Font negra:   Neu en el terç superior dels itineraris. A partir dels 2.600 m aproximadament. 

 

Camí vell: Sense neu ni gel . En perfectes condicions. Uns esglai d'aigua en aquesta època de desgel.

Camí de Fontalba a Núria: Ja no presenta neu  gairebé en cap tram de l'itinerari.  Alguna raconada dels trams obacs però sense significar cap problema.

Camí dels enginyers a Coma de Vaca:  Ja és transitable en mode estiu. No obstant no oblidar que és un camí no apte per persones amb vertigen, per tenir un recorregut molt aeri i un parell de passos tècnics protegits per una "cableta" i esgraons.

Maig 24, 2024
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.