932 041 041

 

Temps passat

El fred ha continuat tota la setmana  amb mínimes divendres  de -9.2ºC, i màxima de 8,3ºC dimarts. El vent ha anat afluixant a finals de setmana registrant les ràfegues més fortes el diumenge passat amb 81 Km/h. La precipitació d’ahir va ser ben minsa, només ha enfarinat el paisatge.

 


Previsió cap de setmana:

 Tant el cap de setmana com per la setmana entrant marca força inestabilitat, trobarem el pas de més un  front no massa actius  a la nostra zona. Hi  ha més probabilitat de precipitació cap a finals de la setmana. Potser diumenge faci una enfarinada, però probablement la nevada de dijous sigui més intensa. Si hem d’escollir algun dia del cap de setmana, millor el dissabte que el diumenge.

 

 

Estat de la muntanya

No ha variat massa de la setmana passada,  les valls que trobem en millors condicions són l’Embut (Puigmal) i  Noucreus per la seva orientació obaga.  Per poder esquiar  o anar amb raquetes haurem de caminar fins a l’Embut o més a munt del pont de l’Escudé per trobar neu continuada.

 Els  vessants nord de Puigmal, Finestrelles i  Carançà els trobem força innivats permetent-nos fer un bon enllaç d’itineraris entre els dos vessants. Els vessants sud no trobem neu fins gairebé als mateixos cims. La part superior del Puigmal ha quedat força ventada.  

 És important remarcar que continuem amb una situació de neus molt dures i raconades amb gel que fan que haguem d’anar molt en compte. No podem deixar de portar el material de seguretat com són els  grampons, casc i piolet, en qualsevol modalitat que ens endinsem a la muntanya hivernal.

  

El risc d’allaus segueix en 1  sobre 5. Continua baix  degut a l’enduriment superficial de la neu. No obstant  ha fet vent bona part de la setmana i es preveu vent fort pel cap de setmana, sempre de components nord per tant facilitarà la formació de plaques en vessants S-E, inclòs en terrenys trampa en vessants N. Trobareu tota la informació al Butlletí de Perill d’allaus: http://www.icgc.cat/Ciutada/Explora-Catalunya/Allaus/Butlleti-de-Perill-d-Allaus-BPA. Sempre que en endinsem a la muntanya hivernal i en qualsevol de les seves modalitats portarem el material d’auto-rescat en allaus com és el DVA, pala i sonda.

 

El Camí Vell torna a tenir trams de neu i glaç en la seva meitat superior. No es recomana a persones que no tinguin experiència en la muntanya hivernal.

 

Els camins de Fontalba i Camí dels Enginyers no són recomanables ja què creuen diversos sectors obacs en els que trobem neu dura o gel; travessen grans pendents i no són recomanables durant aquesta època de l'any.

Gener 18, 2019
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.