932 041 041

L’estiuet de Sant Martí ha fet la seva presència tal com mana la tradició i hem tingut una setmana de temperatures altes per l’època màxima dissabte passat de 11ºC i mínima de -0.9ºC dimecres.  A més a més dijous vàrem tenir un volum de precipitació considerable de 13.2 l/m2 que varen ser aigua fins a cotes força elevades. Ha fos bona part de la neu per sota dels 2000m i els 2300 en els vessant solells.

 

De cares al cap de setmana s’esperen precipitacions cap a dissabte tarda/vespre i diumenge que seran  en forma de neu ja que la cota estarà als 1600m dissabte i 1400m diumenge. Això evidencia la baixada de temperatures a partir de demà arribant a valors més normals per l’època.

 

La previsió de neu és d’uns 20-35 cm, cal estar atents a nevades més copioses que podrien provocar allaus de neu recent. També cal tenir present que les pluges de dijous fan que hi haurà una capa de regel en superfície que pot augmentar la inestabilitat de la neu recent. Trobareu tota la informació imprescindible al Butlletí de perill d’allaus. 

 

Trobem la muntanya en bones condicions de neu per a la pràctica d’activitats, les cotes altes han acumulat ja 50 cm de neu i no ha fet vents forts. Les valls tenen menys neu a les cotes baixes ja que dijous va ploure fins a 2400; a part, al ser principi de temporada, els torrents  no estan colgats. Podrem fer raquetes pels fons de valls i amb els esquis caldrà vigilar els inicis de les valls. Per a fer alpinisme les condicions són també bones. Cal extremar les precaucions ja que serà un cap de setmana amb nevades, poca visibilitat, boira ,etc, no es recomana accedir a l’ alta muntanya a aquells que no tinguin àmplia experiència en muntanya hivernal.

 

En qualsevol modalitat que ens acostem a la muntanya l’hivern no podem oblidar dur el material de seguretat,  grampons, piolet i casc; i el material de auto-rescat en allaus com és la pala l’arva i la sonda.

 

Els camins a mitja alçada com són el Camí dels Enginyers i el Camí de Fontalba tenen una mica de neu però quedaran totalment colgats. No són recomanables durant la temporada d’hivern.

El Camí vell ara per ara es troba en perfectes condicions, només una mica de neu arribant a Núria; però de cara diumenge ens podem trobar amb un canvi sobtat der les condicions.

 

Cal seguir l’evolució d’aquesta llevantada ja que de ben segur canviarà les condicions aquí comentades.

 

Fotografia del Font Negra i el Torreneules

 

Fotografia del Font Negra i el Torreneules

 

Nou Fonts Vessant Est

 

Fotografia del Noufonts vessant Est

 

 

Noufonts vessant Sud-Oest

 

 

Puigmal vessant Sud

Novembre 16, 2018
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.