932 041 041

Condicions de la muntanya 15/03/2019

El cap de setmana tornarà a fer bonança amb màximes na mica  per damunt de la mitja ,diumenge però, els núvols prims ens marcaran l’arribada d’un front que el mateix diumenge ja precipitarà de forma feble (0,5mm) amb una caiguda forta de les temperatures.

Front fallit, esperem un nou front!!.

 

Temps passat 

Aquest hivern càlid continua fent de les seves, diumenge passat 11’8 ºC de màxima, però  les mínimes han set negatives la majoria dels dies, permeten fer una mica de producció de neu.

El front que va passar la matinada de dimecres i que en altres parts del Pirineu ha deixat neu nova, no acaba d’entrar al Pirineu oriental  i  no deixa res de precipitació (0,1 mm).

La darrera part de la setmana està bufant vent de component NE que ajuda a suavitzar  les temperatures.

 

 

Previsió meteo

El cap de setmana tornarà a fer bonança amb màximes una mica per damunt de la mitja, diumenge però, els núvols prims ens marcaran l’arribada d’un front que el mateix diumenge ja precipitarà de forma feble (0,5mm) amb una caiguda forta de les temperatures. Encetarem la setmana entrant amb un ambient més fred, vent moderat del nord i possibilitat d’algun ruixat de cares a dijous.

Podeu consultar la previsió meteorològica a meteomuntanya.cat

 

Condicions de la muntanya 

Tot el vessant sud de Núria està en unes condicions de poca innivació. Ara bé ens ofereix raconades que ens permetran gaudir d’una bona jornada de neu. A la zona de l’Embut haurem de caminar pe 15 min per arribar a 100m abans del Forat de l’Embut on ja podrem calçar-nos els esquís o raquetes. Tota la vall de l´Embut té bones condicions però si volem anar al Puigmal, haurem de canviar els esquis/raquetes pels grampons en la seva part final. És més recomanable enfilar-nos cap al vessant W del Pic de  Segre que presenta una baixada molt maca i en bones condicions.

 

Les valls de Finestrelles, Eina i Noufonts no tenen continuïtat de neu.  La vall de Noucreus malgrat un tram anterior al pont de l’Escudé que no té neu, després  trobarem el clàssic fil de neu pel fons del torrent que ens emanarà a la pala final que encara no està dividida. A partir d’aquí podrem saltar a la zona de Carançà amb millors condicions d’innivació.

Estem amb neus primaveres en que la neu transforma cada dia de neu dura/gel a neu de peixateria. No oblidar portar els grampons i el material de seguretat per aturar una eventual caiguda, així com el piolet i el casc.

El  risc d’allaus està estabilitzat en 1 sobre 5. Trobareu tota la informació imprescindible al Butlletí de perill d’allaus. En qualsevol modalitat que ens acostem a la muntanya l’hivern no podem oblidar dur el material de seguretat,  grampons, piolet i casc; i el material de auto-rescat en allaus com és la pala l’arva i la sonda.

 

 

Camins mitja muntanya 

El camí dels Enginyers no hi trobem  neu però creua diversos torrents que poden presentar  gel . Es desaconsella  totalment recorre’l ja que passa per trams amb vessants molt exposats en els que una eventual caiguda podria ser fatal.

El camí de Fontalba, al ser orientació Est, té neu dura i/o gel en els trams obacs.  Es desaconsella  totalment recorre’l ja que passa per trams amb vessants molt exposats en els que una eventual caiguda podria ser fatal.

El Camí Vell gairebé no hi trobarem res de neu, algun tram en que el mateix camí fa de  desguàs i això provoca que trobem gel a primera hora; però que fàcilment el podrem voltar. No obstant no es recomana a persones que no tinguin experiència en la muntanya  hivernal.

 

Març 15, 2019
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.