932 041 041

Condicions de la muntanya 12/04/2019

El paisatge més blanc de tot l’hivern! 

Pel cap de setmana tindrem un temps assolellat amb una petita pujada de temperatures amb màximes de 5ºC, diumenge tindrem més possibilitat de núvols alts que marcaran un canvi per  a la propera setmana. 

 


 

El paisatge més blanc de  tot l’hivern!

 

Temps passat

 

Continuem amb les nevades, s’acumulen fins a 60 cm de neu amb diferents episodis. Hem de tenir en compte que degut al vent i els períodes de fusió diürna allà on no hi havia neu han quedat uns 20 cm de neu nova, i on ja teníem presència de neu entre 30-40 cm en cotes baixes i fins a 50 cm en fondalades de cotes altes.

Aquesta setmana tenim màximes de 5ºC entre dilluns i dimarts. Les mínimes les vàrem tenir entre divendres i dissabte -5,5ºC coincidint amb una de les nevades. Torna a nevar a dimarts i dijous dia i nit.

El vent va bufar el cap de setmana amb component sud i torna a fer-ho a finals de setmana girant a component nord, cops de vent a  la cota 2.300 de 80 Km/h.

 


Previsió de la meteo

 

Foto: Torrent de l'Embut

Pel cap de setmana tindrem un temps assolellat amb una petita pujada de temperatures amb màximes de 5ºC, diumenge tindrem més possibilitat de núvols alts que marcaran un canvi per  a la propera setmana. El vent afluixarà i girarà a component sud dilluns , fet que farà que entri una massa d’aire calent provocant precipitació fins a la cota 2.00-2100m.

 


Condicions de la muntanya

Foto: Coma de Noufonts

La continuïtat de les nevades fa que augmentin els gruixos considerablement. En cotes altes ha millorat força les condicions, pales com les de Noucreus, Segre o Noufonts que no eren practicables ara ho tornen a ser. Els fons de vall també augmenten de gruix degut a les ventades de dijous i avui divendres. Cal tenir present però que en els vessants sud on no hi havia neu el mantell té poc i gruix i amb la pujada de temperatures de la setmana que ve pot tornar a quedar impracticable. Es pot sortir amb esquís des de Núria a tot les valls de l’entorn.

Recuperem bones condicions per fer esquí muntanya i raquetes com si fóssim a ple febrer!!!

El risc d’allaus està a 2 sobre 5.  Trobareu tota la informació imprescindible al Butlletí de perill d’allaus. En qualsevol modalitat que ens acostem a la muntanya l’hivern no podem oblidar dur el material de seguretat,  grampons, piolet i casc; i el material de auto-rescat en allaus com és la pala el DVA i la sonda.

 


Camins mitja muntanya

 Tornem a tenir la presència de neu per sota dels 2000m atenció perquè aquests camins amb neu poden ser perillosos en cas de caiguda. El camí dels Enginyers i Fontalba es troben amb neu en tot el seu recorregut.  Es desaconsella totalment recorre’ls ja que passen  per trams amb vessants molt exposats en els que una eventual caiguda podria ser fatal.

Al Camí vell trobarem neu continua per sota  del pla de Sallent fins a 1500 aprox. Fàcilment podem patir una relliscada, no es recomana a persones que no tinguin experiència en la muntanya  hivernal.

Foto: Camí Vell

Abril 12, 2019
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.