932 041 041

Coloreja els boscos del Pallars i busca el Gall Fer!

Aquests dies de confinament costa treure idees per matar l’avorriment. Cal quedar-se a casa, però podem aprofitar aquests dies per deixar volar la creativitat. Treieu del calaix les pintures, llapis de colors, aquarel·les, retoladors… I pinteu els boscos del Pallars i la seva fauna com més us agradi!

A més us llançem un repte, sabrieu identificar al Gall Fer a la imatge? No oblideu enviar-nos les vostres fotografíes dels dibuixos pintats!

 

DESCARREGAR PDF

 


  

Vols saber una mica més sobre el Gall Fer pirinenc?

 

El Gall Fer (Tetrao urogallus), el símbol dels boscos subalpins del Pirineu i Prepirineu, es troba en perill d’extinció. Actualment a Catalunya de galls fer només en queden 400 mascles. 

 

El Gall Fer sol habitar en boscos subalpins del Pirineu i Prepirineu, de pi roig i pi negre, entre els 1.700 i 2.000 metres d’altitud.

 

És de les gallinàcies més grans que hi ha pels Pirineus: el gall mascle pot arribar a pesar fins a 5 kg, de dimensions molt més grans que la femella, que pesa la meitat. Però, el pes no és l’única diferència entre ambdós sexes, ja que el color del plomatge també és diferent, tal com es pot apreciar a continuació:

 

 

 


 

Coneixes el projecte PERIFER?

De la necessitat de protegir aquesta espècie va sorgir el projecte Perifer, que té l’objectiu de conservar i, si és posible incrementar, la població del gall fer.  Per això vetlla per aconseguir la custòdia del territori com a eina de conservació de l’espècie en perill d’extinció.

 

Aquí trobaràs 6 punts que t’ajudaran a conservar la fauna més amenaçada i, alhora, contribuiràs a fer més fàcil la feina del projecte PeriFer:

 

Abril 02, 2020
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.