932 041 041

Camins de passeig a Vall de Núria

Els entorns de Vall de Núria són indrets ideals per fer caminades de curta durada i sense gaire dificultat,però que donen accés a llocs encisadors: frondosos boscos de pi negre, espectaculars miradors, llocs plens de tradició i hi stòria...
En aquesta guia us en presentem alguns perquè descobriu Vall de Núria.




Podem observar també els matolls de boix de Núria amb els prats de pastura, las torberes i la vegetació dels rierols, sovint interceptat per algun canal d'allaus on abunda el bedoll.

És bastante frecuent, poder ver algun individu o grup d'isards (Rupicapra pyrenaica), muflons(Ovis aries), les marmotes (Marmota marmota), l'ermini (MustelaErminia) o la perdiu blanca (Lagopus mutus).

Us proposem veure en directe l'espectacularitat del paisatge amb el vídeo gravat per un seguidor: http://www.minube.com/videos/rincon/477/3400#vid

La primera ruta que us proposem és el Camí de Les Creus.

S'inicia al telecabina o a lalbergue. És un camí d'accés o de tornada de l'alberg. Part del camí coincideix amb el Via Crucis monumental. Des del mirador de l'alberg hi ha una bona panoràmica de les Gorges de Núria i de l'entorn de Núria.

Longitut: 1.300 metres
Desnivell: 150 metres
Cota màxima: 2.122 metres
Temps estimat en sentit ascendent: 30 minuts
Temps estimat en sentit descendents: 20 minuts
Dificultat: **

El segon camí que us proposem és el " CAMÍ DE LES COVES"



S'inicia a la Cabana dels Pastors o a l'ermita de Sant Gil, a través dels camins dl Canal o de la Creu d'en Riba, respectivament. L'itinerari que passa per les coves utilitzades, segonsl a tradició, per sant Gil i per Amadeu. Adequat per a conèixer els paisatges de bosc de pi negre i de tartera. Proporciona una espectacular panoràmica, poc coneguda, de tot l'entorn de Núria. Des d'aquest lloc elevat s'aprecia el caràcter excepcional del pla de Núria, avui ocupat per edificis i el llac, format per la confluència de les antigues valls glaciars, just abans de l'inici de l'estreta i abrupte gorja. Els pics i altes valls semblen més properes que desde Núria. Tot el camí, permet l' observació dels ambients de bosc de pi negre, de penyalar i de roquissar. Al costat mateix de la cova es poden observar, junts, el boix de Núria, ginebró, gerdonera i el farigoler. La roca està formada pels resistents gneis.


Longitut: 2.650 m
Desnivell: 175 m
Cota màxima: 2.134 m
Temps estimat: 1h 45 min.











El tercer camí propost és el " CAMÍ DEL LLAC"

De traçat circular permet una visió molt completa de l'entorn de Núria i el descobriment de les seves instal·lacions i punts d' interès històric o naturalista. Equipat amb numerosos panells informatius. Començant el seu recorregut creuant el pont del torrent de Finestrelles trobem primerament l'Ermita de Sant Gil i la font del Dr.Tarrés. Caminant una mica més trobem la següent font de Sant Gil i l'embarcador on es pot adquirir una barca i fer un passeig a les fredes aigües de Vall de Núria.
Longitut: 1.500m
Desnivell: 15m.
Cota màxima: 1.970 m
Temps aproximat sense aturar-se: 15 min
Juny 30, 2010
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.