932 041 041

Bateig de neu by Decathlon: crònica del bateig de neu més multitudinari a la Molina

Es pot aprendre a esquiar en només dues hores? L'Ivan Sanz de diaridelaneu.cat ens explica com ha sigut el bateig d'esquí a La Molina dins els actes previstos per celebrar el 75è aniversari de l'estació. Un total de 100 persones van poder, per només 30 euros, llogar un equip complet, obtenir un forfet de dia de la zona debutants i participar de dues hores de classe amb professor titulat.

 

 

Prop d'un centenar de persones, de totes les edats i condicions, han participat aquest diumenge en el bateig multitudinari que s'ha fet a l'estació de La Molina. L'activitat estava emmarcada dins dels actes del 75è aniversari de l'estació i pretenia acostar l'esquí a totes aquelles persones que no l'havien practicat mai fins ara.

L'èxit de convocatòria, malgrat el mal temps que ha fet a La Molina, amb pluja i boira des de primera hora del matí, ha obligat a fer dos torns de cinquanta persones. En total una desena de monitors de les escoles d'esquí de La Molina -Club ElementsEscola Catalana d'esquíAlta Cerdanya Meganeu i Escola Poliesportiva- han fet dues hores de classe als participants. En l'esdeveniment també hi participava Decathlon, que hi aportava un pack de regal.

Des de Diaridelaneu.cat hem fet el seguiment de l'esdeveniment i ens hem afegit al grup de debutants per veure i comprovar què es pot aprendre en, només, dues hores de classe. Hem escollit un grup de 10 persones, en el qual el més gran tenia 40 anys i el més jove 21. I el cert és que ens ha sorprès el desenvolupament del "bateig de neu".

Possiblement per dues qüestions determinants: La implicació dels monitors que portaven els grups i la bona predisposició dels participants. El cas és que els debutants han començat a la plaça de Comella fent presentacions i els primers passos, s'han desplaçat a la cinta transportadora d'El Bosquet per posar en pràctica els primers coneixements i, finalment, han acabat a la pista Trampolí.

 

 

Malgrat l'escepticisme que d'entrada pot deixar entreveure un esdeveniment així, hem d'admetre que un cop vistes les reaccions dels "batejats" es pot qualificar la iniciativa com un èxit.


Entre els debutants hi havia la Marien, que debutava per primera vegada a la neu. Ha vingut acompanyada per la seva amiga Marta i en Robert, amics i a la vegada companys de feina. Els tres se'n van assabentar a través de la cadena Decathlon, que just avui havia de realitzar un test dels esquís Wedze a l'estació. Un cop acabada l'experiència del bateig de la neu la Marien ha explicat que "en cap cas em pensava poder pujar amb un telecadira en el meu primer dia". Ha volgut ressaltar que "hem començat molt tranquils, d'entrada aquí al pla, i després hem acabat baixant aquesta pista (verda del Trampolí). A més, el grup ha estat molt bo, el monitor ha estat fantàstic i estic contenta d'haver pogut començar a esquiar a un preu tan assequible".

 

La Marta, amiga de la Marien, ha ressaltat que les dues hores de classe "han anat molt bé, i això que no les teníem totes perquè el temps no marcava massa bé". Hi ha afegit que "s'han d'agrair iniciatives com aquesta que permeten començar a esquiar així. Estic molt agraïda a La Molina i a Decathlon per organitzar iniciatives com aquesta, a prop de Barcelona i que permeten començar a esquiar a preus molt assequibles".

El seu company i amic de sortida, en Robert, també de Barcelona, ho ha corroborat senyalant que "l'experiència ha resultat molt bé, ha estat fantàstica". Malgrat "no tenir ni idea d'esquiar m'he trobat que la progressió i l'aprenentatge han estat molt ràpids".

Un cas similar és el de la Joana, una manresana que també debutava en el món de l'esquí. En el seu cas se'n va assabentar consultant la web de La Molina. Poc abans de finalitzar les classes, encara amb els esquís calçats i baixant per la pista Trampolí, ha declarat "que ha estat molt bé, un dia molt "xulo". És una experiència molt recomanable".


Diego Rodríguez és un uruguaià que actualment viu a Barcelona. Ha vingut acompanyat per dos amics més. Ha declarat que buscava un lloc per començar a esquiar i que uns amics li van recomanar fer-ho a La Molina. Ell mateix va consultar la web i quan va veure la proposta del bateig de neu "em va semblar molt bé perquè era precisament el que estava buscant".


Sobre en Diego podem certificar que ha estat un dels que més ha caigut, i ja se sap, qui més cau també és qui més aprèn. Potser per això, visiblement cansat, ha volgut destacar que "he caigut molt sovint però ha estat divertit". Li hem preguntat sobre la ràpida progressió, si s'esperava començar fent l'escaleta i acabar baixant per la pista verda del telecadira Trampolí. La seva resposta no podia ser més circumstancial: "que va, de fet no sabia amb prou feines ni a què venia o em trobaria".

 

En Joaquín Ojeda, veneçolà i resident a Barcelona, acompanyava en Diego. També era el seu primer contacte amb la neu i ha senyalat que se'n va assabentar del bateig de neu mentre consultava la web de La Molina. En acabar les classes, a peu dret a la plaça de Cap de Comella, ens ha confessat que l'experiència li ha resultat "estupendament. No comptava pujar jo tot sol el primer dia a un telecadira. Em pensava que seria un contacte molt més elemental". Preguntat sobre si creu que aquesta és una proposta recomanable ha contestat que "és una bona inversió en temps i diners".


Poc més a afegir-hi. Dues hores de classe amb un professor titulat poden donar per molt i ser molt profitoses, més encara quan aquestes s'han contractat per només 30 euros que incloïen el lloguer de l'equip d'esquí i un forfet de dia vàlid per a les zones de debutants de La Molina.


Amb propostes com aquesta s'aconseguiria fer de l'esquí un esport més popular. Llàstima, doncs, que un 75 aniversari no es pugui celebrar així cada dia.

De tota manera, si us ho vau perdre no us preocupeu, La Molina compta amb diverses escoles on podreu vindre a provar sempre que volgueu!

 

Gener 24, 2018
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.