932 041 041

Activa l’esperit competitiu a Espot Esquí

Descobreix per què Espot Esquí és perfecte per l’esquí d’alta competició i els esdeveniments esportius d’hivern. 

 

A Espot Esquí també ens agrada l’esquí de competició, per això celebrem tot tipus d’esdeveniments esportius ja siguin d’àmbit local i popular com la Tamarro Race així com competicions d’àmbit nacional com les Copes d’Espanya i fins i tot d’abast internacional com els Campionats del Món de Para Esquí Alpí impulsats i homologats per la Federació Internacional d'Esquí i Snowboard (FIS). 

 

 

La disposició de l’estació i el desnivell de les pistes son perfectes per disputar competicions d’alt nivell. Això, ens ha permès homologar tres pistes en diferents modalitats per a la celebració de competicions internacionals: L’estadi, La Dos i la Pala d’Eixe. Amb això, ja ens fem una idea del nivell de les pistes i la seva idoneïtat per als esquiadors més experts que busquen activar el seu esperit competitiu. 

 

Un dels trets més característics per celebrar competicions i acollir entrenaments, a banda de l’orografia de les nostres muntanyes, és la ràpida rotació de l’estació gràcies als seus renovats remuntadors

 

L’Adrià Cunyat, entrenador d’esquí i preparador físic de l’Associació Esportiva Pallars, ens explica que les condicions que ofereix Espot Esquí son molt bones per preparar les competicions. Destaca els nous i ràpids telecadires, el fet que hi hagi poca gent a l’estació perquè facilita el treball amb els competidors i també la disponibilitat de material i de tot l’equip de pistes que es presten a ajudar i preparar les pistes en tot moment. A nivell de pistes comenta que l’Estadi té una bona pendent i un parell de canvis de rasant per poder entrenar diferents tècniques i sempre està en bones condicions i La Dos, és més inclinada i permet fer la transició a nivells més alts. 

 

En aquest sentit, a les pistes destinades a les competicions, la neu produïda es deixa reposar més temps que a la resta de pistes per tal d'aconseguir una base més sòlida. Aquesta base ben compactada permet que, encara que passin molts esportistes pel mateix traçat, la neu aguanti molt més temps en bones condicions.

 

Tot i que l’estació pot semblar molt tècnica per les seves pistes vermelles i negres, compta amb tota la zona de Clots i amb una àmplia zona de debutants a la cota 2.000 plena de pistes més senzilles per aprendre i gaudir de la neu de forma més relaxada tant als més petits com als pares esquiadors.

 

Els mesos de gener i març estan farcits d’esdeveniments esportius d’esquí alpí, fet que obliga a destinar pistes com l’Estadi o La Dos per l’ús exclusiu dels competidors quan hi ha dies de cursa o entrenaments. Però durant el mes de febrer, quan el calendari de competicions s’atura, tots els esquiadors i esquiadores poden gaudir de les pistes sense problemes ni restriccions. 

 

Per acabar la temporada competint com ens agrada, no us podeu perdre, a finals de març, la Tamarro Race, la festa de cloenda de temporada a Espot Esquí. Aquesta competició d’obstacles popular, és gratuïta i oberta a tothom, qualsevol esquiador s’hi pot apuntar i no cal inscripció prèvia. En aquesta cursa tots els participants van amb un dorsal i un xip que calcula quan triguen en baixar des del punt de sortida de la cursa fins l’arribada. L’objectiu és sortejar els obstacles com si fossin esquiadors professionals, però sobretot gaudir de la baixada. A l’arribada es prepara una xocolatada perquè tothom pugui recuperar forces. Enguany, se celebrarà el proper 30 de març i us esperem amb moltes ganes de passar-ho bé i celebrar aquesta temporada d’hivern! 

 

Gener 26, 2024
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.