932 041 041

8 trucs per allargar la vida del teu vehicle

Per a molts de nosaltres, el cotxe no és només un mitjà de transport, és una afició. En aquest article et volem donar uns quants consells perquè posant-los en practica puguis allargar la vida del teu vehicle.

 

1. Escolta al teu cotxe i no ignoris els símptomes. Si sents algun soroll estrany, segurament t’estarà delatant algun problema en el motor o altres components.

 

2. Protegeix la pintura dels raigs de sol, els insectes i altres impureses. També pots aplicar una capa de cera per tota la superfície del vehicle almenys dos cops a l’any per aconseguir una millor protecció. 

 

3. Cuida de les juntes de goma. Els plàstics del cotxe s’envelleixen amb més facilitat davant dels canvis climàtics o per l’ús de productes inadequats. Hi ha molts factors externs que poden danyar les gomes. Per evitar-ho, renova-les cada cert temps i cobreix els parabrises els mesos d’estiu.

 

4. Neteja amb freqüència. L’acumulació de brutícia és un niu de corrosió, per això és important netejar el cotxe sovint. Si vas a un auto rentat, el primer pas és netejar el cotxe amb la pistola a pressió per treure les fulles i branques acumulades.

 

5. Estar atent al nivell de l’oli. Quan s’encén l’indicador de l’oli s’ha d’omplir el dipòsit immediatament. La falta d’aquests, pot ocasionar danys en el motor.

 

6. És molt important revisar l’estat dels neumàtics abans de fer un viatge. Si la pressió disminueix, els neumàtics es poden escalfar i provocar una deformació.

 

7. Respecta el temps d’escalfament. Els dies que vagis amb temps, encén el motor una estona abans de desplaçar-te. El clima fred és perjudicial per al motor perquè necessita més energia per arrencar. L’oli es torna més dens i dificulta el funcionament de les peces internes.

 

8. Baixa la marxa abans d’accelerar. Si acceleres amb les revolucions molt baixes o amb una marxa alta, faràs treballar al motor innecessàriament i provocar un desgast prematur. Quan frenis no abusis del fre motor.

 

 

Recordar fer una revisió abans d’emprendre un viatge llarg. Descansar cada dues hores de conducció o 200 km recorreguts. Dies abans de la data de sortida, revisa la previsió climatològica per planificar millor el teu viatge.

Abril 06, 2021
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.