932 041 041

Així vam celebrar els 50 anys d’Espot

Els dies 11 i 12 de febrer vam celebrar els actes commemoratius dels 50 anys de fundació de l’estació. La meteorologia, però, va fer que alguns dels actes previstos pel diumenge 12 es traslladessin al dissabte 1 d’abril.

Lestació d’Espot va celebrar dissabte 11 de febrero els primers actes de celebració. Per causalitat o casualitat aquest mateix dia va ser el dia de més afluència de tota la temporada 2016-17 a l’estació d’Espot, amb més de 2000 esquiadors a pistes.

 

DISSABTE 11 DE FEBRER

La baixada de torxes

La baixada de torxes es va fer per l’emblemàtica pista de La Rampa i va esdevenir màgica. Hi van participar més de 300 persones que ho van fer acompanyats d’una nevada persistent, però a la vegada en la justa intensitat perquè les torxes brillessin i es veiessin des del peu de pistes. L’espectacle va acabar amb focs artificials i una xocolatada amb melindros pels assistents.

 

 

Festa revival als pubs d’Espot

Ja de nit, després de sopar, els actes es van trasladar al poble. Els pubs d’Espot, el Sapastre i La Coveta, van organitzar una nit memorable amb música revival tematitzada entorn dels 50 anys d’après-ski que ha viscut el poble. I va ser un èxit d’assistència i la festa va finalitzar tard, molt tard.

 

 

 

DIUMENGE 12 DE FEBRER

Exposició fotogràfica

El diumenge s’havia previst fer el descobriment del monòlit amb el logotip commemoratiu del cinquantè aniversari a la cota 2000 de l’estació.

El fort vent, però, va obligar a tancar les instal·lacions i aquest acte es va traslladar al dissabte 1 d’abril, ja que era impossible el trasllat del monòlit de l’estació d’esquí cap al poble.

Així doncs els parlaments institucionals, la presentación del vídeo, l’exposició gràfica dels 50 anys i el pica-pica previst servir als assistents i convidats, es van traslladar a l’Ajuntament d’Espot. A la sala d’actes polivalent s’hi va mostrar un vídeo d’11 minuts que va aconseguir traslladar els assistents a l’ambient que es vivia a Espot als anys 70 i 80. A alguns, com era de preveure, els va costar contenir les emocions.

DISSABTE 1 D’ABRIL

Va ser un dia especial a l’estació d’esquí d’Espot, dia en què no només es tancaven els actes del 50è aniversari. Al llarg del matí dues curses socials a l’estadi de competició i un tast gastronòmic, de caragols i cervesa, a la terrassa de la cafeteria, van ser dues de les activitats que van complementar l’acte de clausura del 50è aniversari.

 

 

L’exposició de fotografies dels 50 anys de l’estació va ser instal·lada provisionalement a la terrassa de la cafeteria.

A la una de la tarda les autoritats van fer el descobriment del monòlit. Va ser un descobriment senzill precedit d’uns breus parlaments, sense pretensions, i que va servir per tancar els actes de celebració dels 50 anys d’Espot.

 

 

Un pica-pica popular servit, també a la Terrassa de la cafeteria de la cota 2.000, va servir per cloure els actes del dia i de l’aniversari.

 

Juliol 12, 2017
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.