932 041 041

Les 5 fires de tardor al Pallars

El Pallars s’erigeix com a alternativa amb un seguit d’activitats ideals per gaudir d’una estació tan infravalorada com és la tardor.

S’acaba l’estiu, i el seu final sempre es relaciona a tota mena de mals, com la ja clàssica “tornada a la rutina”, sobretot, si hi afegim que encara falten unes setmanes per l’arribada de la neu, i per descomptat, pel tret de sortida de la temporada d’esquí. Així i tot, en aquestes dates d’entretemps, el Pallars s’erigeix com a alternativa amb un seguit d’activitats ideals per gaudir d’una estació tan infravalorada com és la tardor. La gastronomia, l’artesania, i la ramaderia, són els eixos principals d’un seguit de fires que es disseminen per tota la comarca.

Autor: PNAP - Orodbag

 



Fira de Santa Teresa, Esterri d’Àneu. 19 i 20 d’octubre

El tercer cap de setmana d’octubre se celebra aquesta fira ramadera, i de fet, és la més important de la comarca. Esterri d’Àneu s’omple de productes artesans, i els ramaders baixen cap al poble amb el seu bestiar. La fira principalment està destinada al sector vaquí, amb una subhasta d’exemplars de raça bruna pròpia dels Pirineus. També es realitza una exhibició encabuda dins d’un concurs de morfologia. Tot això dissabte, però el diumenge els protagonistes passen a ser els equins, principalment de raça Pirinenc Català, amb els que també es duu a terme un concurs de raça, un taller de degustació de carn de poltre, i el sorteig d’un exemplar. 

Més informació en aquest enllaç.

 


 

Fira de tardor de Tirvia: 27 octubre

Quan parlem de la Fira de Tirvia, parlem d’una de les fires amb més tradició de tot el Pirineu català, que no és poca cosa per un poble de no més de 150 habitants. Es tracta d’un esdeveniment farcit de productes artesanals, i també amb productes agroalimentaris de l’entorn pallarès: bolets de la comarca, formatges, confitures, xocolata casolana i licors de tota mena. També s’hi celebren diverses demostracions i passejades a cavall. També s’hi duen a terme activitats i tallers per a gent de totes les edats. El 27 d’octubre no dubteu en passar-vos per aquesta petita localitat del Pallars Sobirà!

Més informació en aquest enllaç.

 


 

Fira de tardor de Sort: 9-10 novembre 2019 

La fira multisectorial a l'aire lliure de la capital del Pallars Sobirà, és un esdeveniment multitudinari on s’hi podran trobar tota mena de productes de proximitat propis de la comarca. A part, es realitzen mostres i concursos d'ovella "Xisqueta", amb demostracions de costums tradicionals de pasturatge. També s’hi poden trobar espectacles d'humor per als més petits, i una visita guiada per Sort on es descobreixen els racons més amagats de la localitat. A part, l’oferta cultural es completa amb actuacions musicals en directe, i un seguit de concursos de cervesa i ratafia. Tot plegat, amanit per les paradetes farcides de productes Km0 propis del Pallars.

Més informació en aquest enllaç.

 


 

Fira del Bolet d’Isona: 27 d’octubre

Esperant la pluja amb candeletes, esperant els rovellons, llenegues i camagrocs, arriba la fira del Bolet d’Isona. Durant tot el cap de setmana, el municipi acollirà activitats per a tots els gustos i públics, sempre amb el bolet com a temàtica principal. Un esdeveniment que compta amb expositors tant del sector agroalimentari, com del sector artesanal. La fira està inclosa dins de les Jornades Micològiques del Pallars Jussà, on es duen a terme activitats durant la setmana prèvia a la fira: recollida de bolets al bosc, xerrades, i cursos. També, Concurs Boletus, la mostra gastronòmica, i una exposició de bolets.

Més informació en aquest enllaç.

 


 

Fira del Codony de Tremp: 2 de novembre

A Tremp poden presumir d’albergar un esdeveniment únic a nivell mundial, i aquest és que s’hi celebra l’única fira al món dedicada al codony. La plaça Capdevila de Tremp, i el seu entorn, s’omplirà a principis de novembre d’uns 80 estands agroalimentaris i d’artesania, que seran l’escenari de nombrosos actes que tindran al codony com a protagonista. Els seus derivats, com l’allioli de codony o el codonyat, tindran el seu lloc en aquesta fira única, no us ho perdeu perquè no ho veureu en cap lloc més!

Més informació en aquest enllaç.

Octubre 11, 2019

Explora el territori amb nosaltres

FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.