932 041 041

El 30è concurs de gossos d'atura de Llavorsí aplega unes 2.000 persones

Unes 2.000 personeses van aplegar diumenge passat als Prats de la Coma de Llavorsí per assistir al 30è Concurs Internacional de Gossos d'Atura del Pallars, un concurs que se celebra des de l'any 1986 i que reivindica l'ofici de pastor, una professió molt arrelada als Pirineus de Lleida.

Enguany van competir dotze pastors amb els seus gossos procedents de Catalunya, el País Basc, França, el País Valencià i les Illes Balears.

 

La competició consta de dues proves: en la primera hi participen tots els inscrits, que han de fer passar al gos per un circuit de banderes, conduïr un ramat d'ovelles i aturar-lo quan ho diu el jurat. La segona prova és només per als que aconsegueixen classificar-se a la primera proba. King, el gos guiat pel tarragoní José María Pleguezuelos, ha estat el més ràpid, i per tant ha resultat guanyador de la competició.

 

 


Coincidint amb el 30è aniversari, aquest any es va engalanar el poble amb fotos commemoratives i es va fer un reconeixement a les persones que han mantingut viu el concurs. Els espectadors van poder gaudir també d'una actuació gegantera i d'una exhibició de pasturatge d'ànecs per part dels gossos.

Finalitzat l'esdeveniment, es va procedir amb la 7a edició de la Fira de Productes Artesans, especialment relacionada amb productes de l'ovella de la raça xisqueta, típica del Pallars Sobirà.

Agost 22, 2017
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.