932 041 041

Actualitat 

Notícies

Vall de Núria inaugura el nou Observatori d’Ocells i una exposició sobre el gall fer

Compartir aquest esdeveniment
Tags: vall de núria, observatori ocells, aus, gall fer

El nou Observatori descobrirà a les persones visitants les diferents espècies que es troben a la vall

 

Ambdues actuacions formen part de les accions conjuntes que realitzen Ferrocarrils i els parcs naturals de Catalunya per promoure la biodiversitat i donar visibilitat a aquests espais

El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Ricard Font; el president de la Junta Rectora del Parc de les Capçaleres del Ter i del Freser, Josep Coma i el director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Ferran Miralles, han visitat avui l’estació de muntanya de Vall de Núria on s’ha inaugurat el nou Observatori d’Ocells i l’exposició itinerant “Tots podem ajudar el gall fer”.

 

L’Observatori d’Ocells, situat al mirador del llac, al costat oposat de la Creu d’en Riba, s’ha instal·lat conjuntament amb el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, i servirà per donar a conèixer a les persones visitants la varietat d’ocells que poden descobrir a l’entorn de l’estació.

 

L’equipament comptarà amb plafons que permetran distingir les diferents espècies d’ocells que habiten la vall, com són rapinyaires, còrvids o orenetes.

 

Per la seva banda, l’exposició sobre el gall fer, realitzada conjuntament amb el parc natural i amb l’Associació Paisatges Vius, pretén donar a conèixer aquesta espècie, conscienciar la població sobre la seva situació i divulgar recomanacions de bones pràctiques per col·laborar en la seva conservació.

 

Al llarg de l’exposició, les persones visitants coneixeran l’aspecte d’aquesta au, l’hàbitat en què viu, com es distribueix a Catalunya, quins són els efectes de les molèsties causades per les activitats humanes i quines accions i mesures es poden dur a terme per no posar-los en risc. “Tots podem ajudar el gall fer” es podrà visitar al Centre d’Interpretació de Vall de Núria fins al dia 10 de juliol. 

 

Ambdues actuacions formen part de les accions conjuntes que, anualment, realitzen les estacions d’FGC i els parcs naturals de Catalunya per promoure la biodiversitat i preservar i donar visibilitat a aquests espais naturals.

 

Durant l’acte s’ha fet una visita i explicació de l’exposició i una passejada guiada fins al nou Observatori d’Ocells a càrrec de l’Associació Paisatges Vius.

Vall de Núria inaugura el nou Observatori d’Ocells i una exposició sobre el gall fer
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.