932 041 041

Actualitat 

Notícies

Vall de Núria acull aquest cap de setmana la XIVa edició de l'Olla de Núria

Compartir aquest esdeveniment
Tags: vall de núria, olla de núria, cursa, trail running

Les curses, que obriran el campionat internacional de trail running Golden Trail World Series, formaran part de dos campionats de Catalunya organitzats per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya

 

Ferrocarrils de la Generalitat col·laborarà amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals per oferir la retransmissió en directe per TV3 el diumenge 13

Les curses de l’Olla de Núria, organitzades per la Unió Excursionista de Vic, se celebraran a Vall de Núria aquest cap de setmana, 12 i 13 de juny, després d’una parada obligada l’any passat a causa de la pandèmia. Les curses donaran el tret de sortida a les Golden Trail World Series, amb la participació de gairebé un centenar d’atletes de renom internacional al món del trail running.

 

En aquesta edició, l’Olla Clàssica formarà part del Campionat de Catalunya Individual de Curses per Muntanya i l’Olla Vertical, del Campionat de Catalunya de Curses Verticals, ambdós campionats organitzats per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). Oberta a tots els públics, l’Olla de Núria permet a les persones participants escollir entre l’Olla Clàssica, l’Olla Vertical, la ReOlla, l’Olla Junior i l’Olleta.

 

La més emblemàtica de totes, l’Olla Clàssica, arriba a la XIV edició. Amb 21,5 quilòmetres, es caracteritza perquè el 72% del seu recorregut es fa per sobre dels 2.700 metres d’altitud i no es trepitja ni un metre d’asfalt. Enguany, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) col·laborarà amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals per oferir la retransmissió en directe d’aquesta popular cursa a TV3 el diumenge 13 de juny.

 

L’Olla Vertical, nascuda l’any 2016, surt des del Santuari de Núria i fa el cim al punt més alt de la vall assegurant fortes emocions amb només 3,78 quilòmetres i gairebé 1.000 metres de desnivell positiu. La ReOlla permet satisfer aquells corredors que busquen un cap de setmana complert, intens i exigent, combinant l’Olla Vertical i l’Olla Clàssica.

 

Les joves promeses i la canalla també poden participar a l’Olla de Núria, amb curses com l’Olla Junior i l’Olleta. L’Olla Júnior, amb 12,5 quilòmetres, ascendeix el Puigmal i baixa vertiginosament des del Pic del Segre. L’Olleta, adreçada a infants i joves d’11 a 15 anys, ofereix als més petits la possibilitat de córrer la seva pròpia cursa de muntanya adaptada a les seves possibilitats.

 

Vall de Núria és una destinació òptima per a aquelles famílies que volen combinar l’esport d’alta muntanya i els entrenaments amb el lleure familiar i les vacances. Amb una àmplia oferta d’activitats lúdiques i d’entreteniment per a tota la família, permet als pares i mares entrenar gràcies al privilegiat terreny d’alta muntanya i, alhora, realitzar activitats en família.

 

Més informació de la cursa a olladenuria.cat

Vall de Núria acull aquest cap de setmana la XIVa edició de l'Olla de Núria
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.