932 041 041

Actualitat 

Notícies

Una cursa de les més velles d’Europa

Compartir aquest esdeveniment

El primer dia de l’any, descens infantil de La Molina

Cada 1 de gener, des de 1950, s’organitza a Pista Llarga de La Molina una cursa popular per a nens/es de 0 a 6 anys. Es tracta d’un eslàlom senzill, de poc més de 10 portes i 250 m de llargada. El descens està limitat a 150 inscrits, que poden anar acompanyats d’un major d’edat.

La història d’aquesta cursa es va iniciar a l’Hotel Cérvol Blanc de la Molina l’1 de gener de 1950. L’aleshores responsable del Club d’Esquí Supermolina va ser qui va organitzar, de manera improvisada, la primera cursa infantil.

 

Aquesta tenia per objectiu entretenir els fills dels socis del club que havien pernoctat a l’hotel per celebrar la Revetlla de Cap d’Any. Aquella primera edició, celebrada a la Pista de Font Canaleta, va ser el tret de sortida perquè a l ‘any següent es decidís organitzar-la de forma reglada i anual.

 

Des de 1950 el Descens Infantil de La Molina s’ha programat i celebrat ininterrompudament i aquest fet l’ha convertit en únic al nostre país. També se la considera la més antiga d’Europa. Al llarg d’aquests 69 anys els organitzadors s’han trobat amb dies de neu, de pluja, de fred, de vent, o de sol radiant, com va succeir aquest 1 de gener de 2019.

 

Dimarts passat el descens Infantil de La Molina va arribar a la seva 69a edició. L’organització, sense ànim de lucre, disposa d’un web informatiu disponible a l’adreça Descens Infantil

Una cursa de les més velles d’Europa
Altres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.