932 041 041

Actualitat 

Notícies

El Parc Astronòmic del Montsec rep més de 24.000 visitants durant el 2021

Compartir aquest esdeveniment
Tags: Parc Astronòmic del Montsec, fi de temporada 2021

L’observació diürna per al públic general ha representat el 34% del total de les visites

 

L'octubre ha sigut el millor mes d’octubre de les 13 temporades de l’Astronòmic

 

Pel que fa a les activitats extraordinàries, el Festival d’Astronomia supera les previsions i el Cicle de Música sota les Estrelles esgota les entrades

El Parc Astronòmic del Montsec tanca la temporada 2021 amb xifres positives: 24.443 persones han gaudit de l’observació de l’univers a l’equipament de la Noguera i de l’àmplia oferta d’activitats i propostes que s’han dut a terme del 19 de febrer de 2021 al 9 de gener de 2022. La xifra representa un increment del 63% respecte als visitants de 2020, any en què va acollir fins a 14.979 persones. Els resultats d’ambdues temporades han estat clarament marcats per les restriccions d’aforament i de mobilitat per als potencials visitants vinculades a les mesures de prevenció per a la propagació de la Covid-19. Al 2019 van visitar l’Astronòmic 35.421 persones.

 

El Parc Astronòmic va donar el tret de sortida a la temporada 2021 el 19 de febrer per a grups escolars i d’estudiants universitaris; a mitjans de març ja va obrir les portes al públic general i ha estat operatiu fins aquest diumenge, adaptant el format de les activitats i aplicant protocols i mesures per garantir un espai i unes activitats segures.

 

Una temporada de retorn progressiu a l’activitat habitual

A la primavera, i degut a les restriccions, l’Astronòmic no va poder oferir la seva activitat estrella: les sessions de nit, però sí que es van poder realitzar sessions d’observació diürnes i activitats lectives per a escoles i grups d’estudiants, amb una afluència força destacable. Així, l’observació diürna per al públic general ha representat el 34% del total de les visites.

 

A l’estiu ja es van poder reprendre les activitats nocturnes amb normalitat i durant la tardor l’assistència de visitants al Parc ha estat molt destacable. De fet, aquest octubre ha sigut el millor mes d’octubre de les 13 temporades d’història de l’Astronòmic.

 

Pel que fa les activitats extraordinàries, el 2021 ha estat l’any de la represa del Festival d'Astronomia, celebrat del 8 al 12 d’octubre, que ha acollit, en la seva setena edició, fins a 1.291 visitants, xifra que supera amb escreix les previsions. A més, s’ha assolit l’aforament complet en diverses de les activitats programades. D’altra banda, l’onzena edició del ja clàssic certamen de música i astronomia, el Cicle de Música sota les Estrelles, va esgotar les entrades. Es van celebrar quatre concerts: els dos primers amb aforament limitat i els dos darrers, sense restriccions. En total, hi van participar 419 persones.

 

El 2021 també ha estat un any de reconeixement a la trajectòria de l’Astronòmic. Durant la primera edició de la Conferència Internacional d’Astroturisme, el Parc Astronòmic del Montsec va ser guardonat amb el Premi Starlight 2020 en la categoria d’Educació i Difusió de l’Astronomia, atorgat per la Fundació Starlight. El premi suposa un reconeixement a la tasca de divulgació de l’astronomia i el cel fosc i a les condicions d’observació excepcionals amb les quals compta.

 

Ara, com és habitual, l’Astronòmic tanca les portes per realitzar les tasques de manteniment ordinàries amb la previsió que les torni a obrir a partir del 18 de febrer.

 

El Parc Astronòmic del Montsec rep més de 24.000 visitants durant el 2021
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.