932 041 041

Actualitat 

Notícies

Port Ainé estrenarà asfaltat a l’aparcament La Rabasta aquesta temporada d’hivern 2022-2023

Compartir aquest esdeveniment
Tags: Port Ainé, asfaltat, La Rabasta, temporada 2022-2023

L’aparcament, de 9.000 metres quadrats, té capacitat per a 290 vehicles

 

S’ha realitzat una reordenació dels aparcaments i s’han delimitat i reubicat les places destinades a autocars, autocaravanes i vehicles per a persones amb mobilitat reduïda

L’estació de Port Ainé estrena aquesta temporada d’hivern 2022-2023 l’asfaltat de l’aparcament La Rabasta. L’aparcament, de 9.000 metres quadrats i amb capacitat per a 290 vehicles, compta amb un vial d’accés de sentit únic de circulació de 6 metres d’amplada que permetrà el flux de les persones usuàries. 

 

Amb aquesta actuació, que ja va començar la temporada passada i que acaba ara amb l’asfaltat d’aquestes places d’aparcament, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya millora el confort de les persones visitants a l’estació de Port Ainé, que compta també amb tres altres zones d’aparcament a la cota 2000 que juntament amb l’aparcament de la cota 1600, sumen un total d’unes 1.240 places.  

 

L’obra de la plataforma de l’aparcament es var dur a terme utilitzant tècniques de bioenginyeria per tal de respectar al màxim l’entorn i assegurar la integració paisatgística de l’actuació. La zona consta de dos nivells, fent-lo compatible amb el pendent i el desnivell de la muntanya. A la part central, es va salvaguardar el terreny natural d’arbres que separa els dos nivells de l’aparcament.

 

En aquest espai, també s’hi han instal·lat 5 tòtems tallats en fusta amb recreacions de la fauna més representativa del Parc Natural de l’Alt Pirineu. Obra de l’escultor Aaron Pérez Silva, les escultures s’han creat amb la voluntat d’aprofitar els arbres que no reunien els requisits per a ser aprofitats per a la contenció dels murs o la delimitació de les baranes.

 

 

També s’ha instal·lat una escala que uneix el nivell inferior de l’aparcament de La Rabasta amb el de Roní. A més, les persones esquiadores o surfistes de neu des de la part superior de l’aparcament de La Rabasta, podran accedir ja amb els esquis calçats a la zona de serveis de la cota 2000.

 

Una actuació important és també la reordenació dels aparcaments, amb la delimitació i la reubicació de les places destinades a autocars, autocaravanes i vehicles per a persones amb mobilitat reduïda que permetrà un millor i més còmode accés a pistes. En aquesta línia, s’han destinat unes 40 places per a autocaravanes en dues zones contigües a l’aparcament de Roní i molt a prop de les escales d’accés a l’estació intermèdia del telecadira de Roní. També es destinaran places d’estacionament per a autocars a continuació de la zona on s’ubicaran les autocaravanes. S’han ampliat i redefinit les places per a vehicles per a persones amb mobilitat reduïda de l’aparcament La Font de cota 2000, per garantir una millor accessibilitat a la zona de serveis.

 

A la cota 1650, s’han col·locat 2 punts de recàrrega elèctrica que permetran la càrrega de fins a 4 vehicles.

 

Per últim, s’ha realitzat el manteniment de la carretera d’arribada a la cota 2.000, així com la remodelació de les dues corbes anteriors a aquesta cota, fet que millorarà l’accessibilitat a l’estació. 

Port Ainé estrenarà asfaltat a l’aparcament La Rabasta aquesta temporada d’hivern 2022-2023
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.