932 041 041

Actualitat 

Notícies

Podi de la barcelonina Astrid Fina a la Copa del Món IPC 2019 de para-snowboard de La Molina

Compartir aquest esdeveniment
Tags: astrid fina, para snowboard, la molina, copa del mon

La catalana Astrid Fina brilla a la Copa del Món IPC de para-snowboard de La Molina amb un merescut segon lloc a la prova de snowboard cross, disputada a la pista Alabau. Pel que fa referència a la resta de riders espanyols, Xabier Osa ha finalitzat 10è en la categoria de UL1 i Victor Manuel Gonzalez ha arribat fins a quarts de final i ha aconseguit el 7è lloc en la categoria LL1.

La jornada del dilluns 4 ha comptat amb la participació de 36 riders (7 dones i 29 homes). En total s’hi han inscrit de 13 països: Alemanya (4), Austràlia (3), Àustria (3), Canadà (2), Croàcia (1), Espanya (3), Estats Units (7), Finlàndia (1), França (3), Gran Bretanya (1), Itàlia (3), Noruega (1) i Països Baixos (4).

 

L’snowboard cross és una modalitat que té lloc en un circuit dissenyat amb salts, dubbies i mòduls i amb corbes estretes i entrellaçades que posen a prova el corredor en diversos trams de la pista. Per aquest motiu, els snowboarders han de dominar-la per superar tots els obstacles que es van presentant al llarg del recorregut. Amb tot, han de saber com són els salts, però també han de treballar molt bé cadascuna de les baixades d'una forma tàctica.

 

La mecànica de la prova és la següent: primer es realitza una classificació inicial. A continuació, els corredors més ràpids han de competir en un format head-to-head per aconseguir arribar al podi i emportar-se les medalles.

 

Podis en la primera prova de snowboard cross, per categories

 

Homes

 

Categoria SB-UL1                   Nacionalitat

 • Simon Patmore Australià
 • Maxime Montaggioni Francès
 • Patrick Mayrhofer Austríac                                  

 

Categoria SB-LL1                    Nacionalitat

 • Chris Vos Holandès
 • Reinhold Schett Austríac
 • Kristian Moen Noruec            

 

Categoria SB-LL2                    Nacionalitat                

 • Ben Tudhope             Australià          
 • Alex Massie Canadenc
 • Owen Pick Britànic

 

 

Dones

 

Categoria SB-LL1                    Nacionalitat

 • Cecile Hernandez Francesa
 • Brenna Huckaby Nord-americana

 

Categoria SB-LL2                    Nacionalitat

 • Lisa Bunschoten Holandesa
 • Astrid Fina Espanyola
 • Anne Garttener Holandesa                                                       

 

 

El programa de la Copa del Món continuarà demà, dimarts 5, amb una segona cursa de snowboard cross. Dijous i divendres es disputaran les curses de l’emocionant banked eslàlom.

 

El banked eslàlom, que l'any 2015 es va estrenar a La Molina, és una modalitat que va néixer als Estats Units. Consisteix en baixar en eslàlom a través d'una pista en forma d' "U" al llarg d'un traçat d'entre 500 i 900 metres de terreny irregular ple de dubbies naturalment presents a la pista.

 

La Molina, una estació accessible

Des de fa molts anys, La Molina ha estat un clar exemple d’estació accessible, un espai dissenyat perquè persones amb discapacitat física o visual puguin tastar la neu de ben a prop i practicar tota mena d’esports a l’aire lliure.

 

Mostra de la seva implicació és la gran quantitat de proves del Comitè Paralímpic Internacional (IPC, en les seves sigles en anglès) que ha acollit al llarg de la seva història: l’any 2013 va acollir els Mundials IPC d'esquí alpí i el 2015 va ser l’escenari dels Mundials IPC de snowboard i de la Copa del Món IPC d’esquí alpí. Finalment, el 2017 va ser la seu de la Copa del Món IPC para-snowboard. En aquest sentit, doncs, es podria dir que La Molina i la competició són dos elements inseparables que van de la mà temporada rere temporada.

 

La Copa del Món IPC 2019 de para-snowboard es disputarà fins al divendres 8 de març a l’estació de La Molina. En la modalitat de snowboard cross hi participen 13 països.

 

Amb tot, de l’11 al 16 de març, La Molina acollirà la Copa del Món IPC d’esquí alpí adaptat, en les modalitats d’eslàlom (SL), gegant (GS) i súper gegant (SG).

 

Per a més informació: www.lamolina.cat

Podi de la barcelonina Astrid Fina a la Copa del Món IPC 2019 de para-snowboard de La Molina
Altres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.