932 041 041

Actualitat 

Notícies

El Parc Astronòmic Montsec amplia les visites al públic general a partir del divendres 19 de març

Compartir aquest esdeveniment
Tags: Parc Astronòmic Montsec, obertura, temporada 202, novetats, covid-19

L’espai augmenta aquest any l’oferta de visites nocturnes familiars i incorpora a les visites guiades una explicació sobre l’actualitat astronòmica

 

Es presentarà el llibre ‘L’Ull del Montsec’ sobre la història del PAM, escrit per Francesc Guillaumet, i es projectarà l’espectacular pel·lícula de planetari ‘Pirineus La Nuit’

 

Les entrades es poden adquirir a través del sistema de venda anticipada de la pàgina web del centre

A partir del divendres 19 de març el Parc Astronòmic Montsec (PAM) amplia les visites al recinte al públic general, que se sumaran a les visites concertades d’escoles i universitats que ha ofert el centre aquestes últimes setmanes. Així, el públic general també podrà accedir a l’espai i gaudir de les novetats d’aquest any, entre les quals destaca l’ampliació de l’oferta de visites nocturnes familiars, un dels plats estrelles del centre i que va tenir molt bona rebuda la temporada passada.

 

D’altra banda, les visites guiades també incorporen aquesta temporada una explicació sobre l’actualitat astronòmica de la setmana on es donaran a conèixer les novetats a l’entorn de la recerca científica, les missions espacials o els esdeveniments astronòmics.

 

Aquesta serà una temporada amb nombroses cites astronòmiques: l’observació parcial d’un eclipsi de sol a Catalunya, amb cobertura d’un 10%; les tradicionals pluges d’estrelles, les llàgrimes de Sant Llorenç, el 12 d’agost; i una ‘blue moon estacional’ a l’estiu. El mes de setembre serà el millor moment per observar Saturn, Júpiter i Mercuri i, del 7 al 17 de desembre, hi haurà la pluja d’estels Gemínids més intensa del 2021. A més, es produirà un fenomen gens freqüent ja que, a diferència d’altres anys, hi haurà fins a 4 superllunes.

 

Enguany també es presentarà el llibre ‘L’Ull del Montsec’, del periodista Francesc Guillaumet, una obra que detalla la història del PAM a través d'entrevistes a persones vinculades al centre, i es projectarà la pel·lícula del planetari ‘Pirineus La Nuit’, una peça d'astronomia i medi ambient sobre la protecció del medi nocturn dels Pirineus.

 

 

Cicle ‘Música sota les Estrelles’ i Festival d'Astronomia

El PAM manté el ‘Música sota les Estrelles’ i el 7è Festival d'Astronomia, enguany en format reduït. El cicle, que es farà un cop al mes de setembre a desembre, combina música i astronomia a través de les visites nocturnes i permet la projecció de grups i cantautors catalans en un espai insòlit.

 

Pel que fa al Festival d'Astronomia, enguany està previst que es faci del 8 al 12 d’octubre i proposa diverses activitats científiques per a tots els públics. Aquest esdeveniment pretén divulgar i fomentar el Montsec com a destinació d’astroturisme.

 

També s’organitzarà el congrés International Conference Artificial Light At Night 2021, el més important del món en matèria de contaminació lumínica i afectació de la llum a la nit, que enguany adoptarà un format en línia i tindrà lloc del 15 al 17 de juny.

 

Totes les activitats i esdeveniments organitzats pel PAM es duran a terme adoptant les mesures sanitàries i de seguretat necessàries i adaptant-ne el format i l’aforament. Pel que fa a la compra d’entrades, es recomana fer-ho a través del sistema de reserva anticipada la pàgina web del centre.

 

 

Un referent en l’àmbit de l’observació astronòmica

Guardonat el desembre passat amb el Premi Internacional Starlight 2020 en la categoria d’Educació i Difusió de l’Astronomia i el Cel Fosc, el PAM continua apostant per difondre la tasca astronòmica que es desenvolupa al centre.

 

La serra del Montsec presenta unes condicions d’observació astronòmica excepcionals, tant pels seus condicionants meteorològics com per la baixa contaminació lumínica, fet que la converteix en el millor punt de Catalunya per a l’observació astronòmica i una oportunitat extraordinària per a la difusió d’aquesta disciplina.

 

El Parc Astronòmic Montsec referma la seva activitat divulgadora, de recerca i el seu compromís amb la protecció del cel contra la contaminació lumínica, per aquest motiu continuarà projectant la pel·lícula ‘Asteroid: Mission Extreme’, produïda per National Geographic, que es va començar a exhibir l’estiu passat i va tenir molt bona rebuda.

 

 

Més informació: parcastronomic.cat

El Parc Astronòmic Montsec amplia les visites al públic general a partir del divendres 19 de març
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.