932 041 041

Actualitat 

Notícies

L’Olla de Núria, la cursa on es combina a la perfecció esport i família

Compartir aquest esdeveniment
Tags: Vall de Núria, Olla de Núria, activitats estiu Vall de Núria

La mítica cursa de l'Olla de Núria es disputarà el proper cap de setmana del 8 i 9 de juny per als apassionats del trailrunning. En aquest esdeveniment es pot participar en sis recorreguts diferents: un d'ells, l'Olla Clàssica, es podrà seguir en directe diumenge per Esport3 de 8.45 a 12.00 h. 

Les curses de l'Olla de Núria, organitzades per la Unió Excursionista Vic, se celebraran un any més a la Vall de Núria els dies 8 i 9 de juny. És un esdeveniment obert a tots els públics i una molt bona opció per a les famílies apassionades a les curses a peu d'alta muntanya. Els participants podran escollir entre els diferents recorreguts: l’Olla Clàssica, l'Olla Vertical, ReOlla, Olla Junior, Olletes i la GR4 Pirinac Trail.

 

A la XIII edició de l'Olla Clàssica, la més antiga i emblemàtica de totes les modalitats, es podrà seguir en directe diumenge per Esport3 de 8.45 a 12.00 h. Comptarà amb un recorregut de 21,5 quilòmetres i 1940 metres de desnivell positiu. Destaca perquè més del 70% de la distància és per sobre dels 2.700 m d'altitud. Aquest recorregut té un valor afegit ja que els corredors podran gaudir de cims tan emblemàtics com el Puigmal, Noufonts o Noucreus, a més, el recorregut del trail tindrà sortida i final al simbòlic Santuari de Núria.

 

La V edició de l'Olla Vertical sortirà des del costat del Santuari de Núria i el repte principal dels corredors és ascendir el Puigmal. La ReOlla, que combina la intensitat, la tècnica i l'exigència, està creada especialment per a aquells atletes que busquen més exigència i intensitat en el recorregut. Aquesta prova neix de la combinació de l'Olla Clàssica i la Vertical, i permet als seus participants descobrir a més dels paisatges, la fauna i flora recorrent el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i el Freser.

 

Per complementar les activitats de muntanya en família també hi ha diverses possibilitats perquè els més joves participin en aquest esdeveniment. L'Olla Junior i les Olletes són les versions reduïdes i adaptades per als públics més joves, encara que sense perdre l'essència del trailrunning, demanen certa exigència física als seus participants.

 

Finalment el circuit GR4 Pirinac Trail, amb punt de sortida al cor del Pirineu Català i finalitzant en el verd paisatge del País Basc, travessa Aragó i Navarra. Està compost de quatre carreres: l'Olla de Núria, Canfranc- Canfranc, Camille Extremy i T3 Maratoia. Es tracta, sens dubte, d’una experiència única per recordar. 

 

Una edició més, s’aposta per una olla sostenible per evitar i reduir els plàstics d’un sol ús, així com introduir mesures correctores per reciclar i gestionar la brossa que es genera durant la competició. En aquest sentit, anima els participants a seguir 4 passos ben senzills: retornar als llocs habilitats els gots utilitzats, fer servir tovallons plats i coberts compostables amb l’orgànica, emportar-se a casa la resta i separar-la correctament en els contenidors corresponents i, finalment, no deixar rastre del seu pas per l’Olla.

 

Més informació de la cursa a www.olladenuria.cat.

L’Olla de Núria, la cursa on es combina a la perfecció esport i família
Altres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.