932 041 041

Actualitat 

Notícies

Vall de Núria ofereix activitats per a tota la família aquest estiu

Compartir aquest esdeveniment
Tags: obertura, temporada estiu 2021, novetats, estiu, vall de núria

Entre les novetats d’aquesta temporada destaquen el nou Observatori d’Ocells, l’exposició dels 90 anys del Cremallera de Núria i la ruta dels ponts històrics

 

Vall de Núria aposta per la sostenibilitat i el medi ambient amb l’objectiu d’aconseguir ser una estació 'Gasoil zero'

L’estació de muntanya de Vall de Núria ofereix una àmplia oferta d’activitats aquest estiu destinades a tota la família. Destaca per estar situada en una vall singular on no poden accedir-hi els cotxes, amb el Santuari com a centre neuràlgic, situat a 1.964 m d’altitud i envoltat de cims que freguen els 3.000 m. Ofereix tot l’any un turisme actiu i de relax amb propostes diferents on gaudir de l'espectacularitat del paisatge i del conjunt del santuari.

 

Entre les principals activitats familiars destaca el passeig en el Telefèric Coma del Clot, que després de la seva renovació l’any passat, és un dels grans atractius de l’estiu. Enguany s’estrena la nova Ruta dels Ponts Històrics que permet la descoberta del patrimoni de la vall. I els més esportistes podran fer les ascensions als cims que envolten el Santuari.

 

A més, també es posa en marxa l’Observatori d’Ocells, situat al mirador del llac, un espai de divulgació on els visitants descobriran les diferents espècies que es troben a la vall. Creat conjuntament amb el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, permetrà l’observació d’aus autòctones com el voltor, el trencalòs, l’àliga daurada o el trencapinyes.

 

A banda, l’estació ofereix altres activitats com el Parc Lúdic, passeigs en barca o canoa a l’estany de Núria, ponis, rutes a cavall, entre altres, que són molt populars entre els més joves.

 

Aquesta temporada, s’inaugura l’exposició “90 anys història. El Cremallera de Núria”, amb motiu del 90è aniversari del Tren Cremallera. Aquesta mostra repassa la història d'aquest emblemàtic transport genuí, l'únic mitjà per accedir a l'estació de Vall de Núria, des dels seus inicis fins a dia d'avui.

 

Com a part de les actuacions per a la transformació digital de processos a l’estació, es manté el sistema de venda anticipada de bitllets per al Cremallera i el Telefèric Coma del Clot i de productes com el ‘Viatge a una Vall única, Vall de Núria’, que va acompanyat del servei d’àudioguiatge en línia via app i gratuït.

 

Entre les actuacions més destacades en matèria de sostenibilitat i medi ambient, a Vall de Núria destaca al projecte ‘Gasoil zero’, que té com a objectiu erradicar emissions de CO₂ en el complex procedents de motors i altres ginys i convertir l’estació en un referent mediambiental. Per aquest motiu, ha iniciat treballs per ampliar l'ús de l'energia geotèrmica a l’estació. A més, des d’aquest any el Cremallera es mou amb energia d’origen solar.

 

 

Més informació i selecció de fotografies de recurs a: https://www.turismefgc.cat/material-multimedia-fgc-turisme

Vall de Núria ofereix activitats per a tota la família aquest estiu
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.