932 041 041

Actualitat 

Notícies

Obertura progressiva amb restriccions de les estacions de muntanya d'FGC a partir del 14 de desembre de 2020

A partir del 14 de desembre de 2020
Compartir aquest esdeveniment
Tags: inici temporada, temporada 2020-2021, restriccions, covid19

Només es podrà accedir amb la compra online prèvia del forfet i les estacions tindran la seva capacitat limitada.

Els sis centres hivernals d’FGC compten amb un pla de prevenció certificat per AENOR que les acrediten com a espais segurs davant la Covid-19.

Les estacions de muntanya públiques i privades catalanes han acordat, amb la coordinació de l’Associació Catalana d'Estacions d'Esquí i Activitats de Muntanya (ACEM), obrir les seves instal·lacions progressivament a partir del dilluns 14 de desembre.

 

Les sis estacions de muntanya d'FGC  (La Molina, Vall de Núria, Espot, Port Ainé, Vallter 2000 i Boí Taüll) obriran les seves instal·lacions aplicant mesures de prevenció i seguretat davant la Covid19 per garantir a les persones usuàries la condició d'esport segur a les seves destinacions. En aquest sentit, cal destacar que les estacions de muntanya d’FGC compten amb el certificat de qualitat d’AENOR com a espais segurs davant la Covid-19.

 

Mesures i limitacions específiques aplicades per a l’ús i visita a les estacions de muntanya

 

Amb motiu de la necessitat d’establir un control al nombre màxim diari de persones usuàries de les estacions per evitar que es produeixi concentració de persones, s’ha convingut l’aplicació de les següents mesures:

 

Control d’aforament a les estacions

 

Es limitarà l’afluència diària a les estacions de muntanya, establint un control d’accés a les instal·lacions regulat per màxim de places diari concret per a cada estació. Això permetrà que les persones usuàries puguin fer ús de les instal·lacions sense que s’hi produeixin aglomeracions ni concentracions de persones. Només podran accedir-hi les persones que hagin comprat prèviament un forfet de temporada o de dia o bitllet de tren cremallera vàlid per al dia concret en què es vol visitar l’estació.

 

Es realitzarà un control específic a les zones d’accés a remuntadors, punts d’informació, centres de lloguer de material i serveis de restauració per ordenar el flux de visitants i garantir que en tots els casos es respectin les distàncies de seguretat mínimes entre persones.

 

Venda exclusiva de forfets i bitllets a través de les botigues online

 

Per l’adquisició de forfets de temporada o de dia, així com de bitllets de cremallera, les persones que vulguin visitar les estacions hauran de realitzar la compra a través de les botigues online de les estacions. Els punts de venda físics de les estacions no realitzaran en cap cas la venda d’aquests productes i només estaran operatius com a punts de recollida complementaris a les màquines de recollida automàtica per a les compres realitzades prèviament online.

 

Les persones usuàries que puguin ser beneficiàries de tarifes reduïdes aplicables a famílies nombroses i persones amb diversitat funcional, podran anar directament als punts de venda físics de les estacions de muntanya d’FGC a fer la compra dels seus bitllets o forfets.

 

 

Altres Serveis (restauració i lloguer de material)

 

Hi haurà serveis de restauració operatius a les estacions que aplicaran les restriccions d’aforament i altres mesures preventives que els son d’obligat compliment segons les indicacions de les autoritats competents. Els centres de lloguer de material propis també estaran operatius seguint les mesures de prevenció de la COVID19 establertes al pla de prevenció de les estacions, tot garantint distància de seguretat

 

Altres mesures de prevenció a les estacions d’FGC Turisme:

 

  • Serà obligatori cobrir-se el rostre amb mascareta, o bé amb un tapacoll homologat, per als infants majors de 6 anys a remuntadors, zones d’espera i als embarcaments de les instal·lacions mecàniques. També als espais tancats, edificis i zones comuns com restaurants, botigues, punts d’atenció al client i taquilles.

  • No es limitarà de forma específica l’aforament als remuntadors, seguint les recomanacions de l’ACEM, però si és obligatori l’ús de mascareta en aquest tipus de transport.

  • Al Cremallera de Núria i a telecabines i telefèrics es recomanarà mantenir el silenci, evitar parlar amb les altres persones i reduir la interacció social per reduir el risc de contagi i afegir seguretat en el transport.

  • Es limitarà l’aforament als espais tancats com restaurants, botigues o espais de lloguer de material, on es recomana mantenir una distància mínima d’1.5 metres entre persones.

  • Es reforçarà el servei de neteja i desinfecció d’espais comuns.

  • Hi haurà dispensadors de gel hidroalcohòlic als remuntadors, les taquilles i als edificis i restaurants de les estacions.
Obertura progressiva amb restriccions de les estacions de muntanya d'FGC a partir del 14 de desembre de 2020
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.