932 041 041

Actualitat 

Notícies

El Funicular de la Santa Cova es posa en servei el 17 d’agost després de la seva total renovació

Compartir aquest esdeveniment

El Funicular de la Santa Cova tornarà a oferir servei a partir d’aquest dilluns, 17 d’agost després de dos anys durant els quals s’ha realitzat una revisió a fons de la infraestructura per a millorar les prestacions i modernitzar-la.

Les tasques han consistit en la renovació dels bastidors dels cotxes així com de l’estructura de la via. El funicular, que connecta el Monestir de Montserrat amb el camí de la Santa Cova, on s’han dut a terme les tasques de millora, i el passat 7 de juliol es va tornar a instal·lar a Montserrat, moment a partir del qual ha estat en període de proves. El mateix dilluns també s’estrenaran el nou mirador de Sant Joan i el centre d’interpretació del Geoparc de la Catalunya Central i del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat. Amb el Funicular de la Santa Cova actiu, l’explotació turística Cremallera i Funiculars de Montserrat torna a oferir el 100% dels seus actius als visitants d’aquest emblemàtic indret.

 

El Funicular de la Santa Cova va suspendre el servei el gener de 2018 per a la realització dels treballs de millora. La previsió inicial era que estigués en servei per Setmana Santa del 2020 però a conseqüència de l’estat d’alarma per la Covid-19 finalment serà ara a l’estiu. Els nous cotxes mantenen les caixes ja modernitzades l’any 2000 i s’hi han renovat els bastidors. També s’han millorat els trams de la via per on transcorre el funicular. Concretament, s’han estabilitzat els talussos, millorat el drenatge i netejat els murs de  protecció de la via. Així mateix, s’ha realitzat una renovació integral de la via i s’ha substituït el cable tractor. La inversió total ha estat de 2,3 milions. En una segona fase, està previst actuar en la renovació de la sala de màquines, amb una inversió de 2,2 milions.

 

El funicular manté la capacitat per transportar fins a 40 persones per viatge amb una freqüència de 20 minuts. Per tant, pot arribar a dur 240 persones cada hora. Inicialment, està prevista una gestió del servei amb un sol cotxe i una oferta comercial de 120 persones/hora. Aquest servei recorre un traçat de 262 metres i supera un desnivell de 118 metres en un indret envoltat de natura i història.

El record històric de visitants a la Cova va ser a l’any 2014, amb 170.885 i l’any 2017, previ al tancament, es va arribar a la xifra de 150.921 visitants.

  

El mateix dilluns s’obre també el nou mirador de Sant Joan, ubicat a l’estació superior del Funicular de Sant Joan. Situat a gairebé 1.000 metres d’altitud, aquest mirador permet una perfecta observació de Montserrat i compta amb un centre d’interpretació del Geoparc de la Catalunya Central i del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat on es mostra la història de la característica muntanya de Montserrat, així com les seves condicions climàtiques, la fauna i la flora. Amb el centre d’interpretació, es potencien el serveis que ofereix la visita i les persones poden gaudir d’una manera atractiva, l’excepcionalitat natural, cultural i paisatgística de Montserrat. Tant des del Parc Natural com des del Geoparc han facilitat els seus fons multimèdia (fotografies i vídeos) i assessorament tècnic per a diversos elements de l’exposició.

 

 

13 d’agost de 2020

El Funicular de la Santa Cova es posa en servei el 17 d’agost després de la seva total renovació
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.